Svi smo ponekad osjetili nevjerovatan umor, kao da nas je “voz pregazio”. Tada smo usporeni, umrtvljeni, lijeniji, nervozni. Ova pojava je postala toliko rasprostranjena, da je u engleskom jeziku čak dobila i skraćenicu, TATT – za “tired all the time”.


Svi smo ponekad osjetili nevjerovatan umor, kao da nas je “voz pregazio”. Tada smo usporeni, umrtvljeni, lijeniji, nervozni. Ova pojava je postala toliko rasprostranjena, da je u engleskom jeziku čak dobila i skraćenicu, TATT – za “tired all the time”, piše blic.rs.

“Resetujte se” – U većini slučajeva umor je povezan sa raspoloženjem i akumulacijom svakodnevnog stresa, koji može biti uzrok mnogobrojnim problemima. Naravno, lako je reći “promijenite životne stavove i nemojte se sekirati oko svake sitnice”.

Svako od nas ima svoj način opuštanja, bilo da je to gledanje dobrog filma, masaža, odlazak kod frizera. Ali, ako tražite neki dokazani način za smanjenje stresa, probajte nešto od sljedećeg:

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK
1 2 3 4 5

NAREDNA STRANICA »STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.