Postoji puno dezinformacija o hrani i kako ona utječe na zdravlje, što čini odabir onoga što je zapravo zdravo i korisno jako teškim. S druge strane postoji izvjestan broj namirnica koje treba izbjegavati u bilo kojim okolnostima, zato što od njih skoro pa da i nema nikakve koristi,a na mnoge načine predstavljaju rizik po zdravlje.


U nastavku donosimo osam namirnica koje nikada ne biste trebali jesti, ako dugoročno želite sačuvati vaše zdravlje.

Bijeli hljeb, rafinirano brašno

Po definiciji bijeli hljeb i rafinirano brašno se generalno otrovni za vaše tijelo zato što su zapravo “očišćeni” od svih vitamina, minerala, vlakana, i drugi hranljivih tvari. Zbog toga tijelo ne zna kako pravilno probaviti i asimilirati tu tzv. hranu, što može dovesti do problema sa zdravljem. Rafinirano bijelo brašno se bijeli hlorom i još se dodaje bromid, dvije kemikalije koje su povezane s pojavom oštećenja organa i žlijezda.