Osam namirnica koje više ne biste trebali jesti

Postoji puno dezinformacija o hrani i kako ona utječe na zdravlje, što čini odabir onoga što je zapravo zdravo i korisno jako teškim. S druge strane postoji izvjestan broj namirnica koje treba izbjegavati u bilo kojim okolnostima, zato što od njih skoro pa da i nema nikakve koristi,a na mnoge načine predstavljaju rizik po zdravlje.


namirnice

U nastavku donosimo osam namirnica koje nikada ne biste trebali jesti, ako dugoročno želite sačuvati vaše zdravlje.

Bijeli hljeb, rafinirano brašno

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Po definiciji bijeli hljeb i rafinirano brašno se generalno otrovni za vaše tijelo zato što su zapravo “očišćeni” od svih vitamina, minerala, vlakana, i drugi hranljivih tvari. Zbog toga tijelo ne zna kako pravilno probaviti i asimilirati tu tzv. hranu, što može dovesti do problema sa zdravljem. Rafinirano bijelo brašno se bijeli hlorom i još se dodaje bromid, dvije kemikalije koje su povezane s pojavom oštećenja organa i žlijezda.