Osam namirnica koje više ne biste trebali jesti

Postoji puno dezinformacija o hrani i kako ona utječe na zdravlje, što čini odabir onoga što je zapravo zdravo i korisno jako teškim. S druge strane postoji izvjestan broj namirnica koje treba izbjegavati u bilo kojim okolnostima, zato što od njih skoro pa da i nema nikakve koristi,a na mnoge načine predstavljaju rizik po zdravlje.


Smrznuta gotova hrana

Većina gotove smrznute hrane prepunjena je konzervansom, industrijskom soli, hidrogeniziranim uljem (trans-masnim kiselinama) i drugim umjetnim sastojcima, da ne spominjemo kako je takva hrana prije smrzavanja bila kuhana i kako je na taj način ostala bez većine hranljivih tvari (pogotovo ako je – nakon što je odmrznuta – opet zagrijavana u mikrovalnoj pećnici).

Bijela riža

Kao i bijeli hljeb i bijela je riža prošla “purifikaciju” pomoću koje je iz riže nestala većina hranljivih tvari. Odvojena je od klica i mekinja zbog kojih je riža karakteristične smeđe boje. Bijela je riža nutritivno slabije kvalitete i tijelo je drugačije probavlja nego smeđu rižu.