Općina Jablanica raspisala konkurs za dodjelu stipendija

Prijavite se i vi, te osvojite vrijedne stipendije!


Foto: Jablanica.ba
Foto: Jablanica.ba

Komisija za stipendije Općine Jablanica raspisala je konkurs za dodjelu općinskih stipendija za školsku 2021/22. godinu redovnim studentima i učenicima.

Advertisements

Pravo učešća na Konkursu imaju redovni učenici osnovne ili srednje škole i studenti na višim ili visokoškolskim ustanovama koji imaju prebivalište na području Općine Jablanica uz uslov da su iz kategorije: studenti, učenici srednjih škola, učenici srednjih škola, aktivni i zaslužni članovi sportskih organizacija, učenici srednjih škola iz porodica korisnika boračke zaštite, učenici iz reda romske nacionalne manjine, učenici koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom i upisali su prvi razred JU “Srednja škola Jablanica” kao i ostali učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” koji su prethodni razred završili odličnim uspjehom.

Visina stipendija u mjesečnim iznosima za studente su 100,00 KM, a za učenike 50,00 KM.

Advertisements

Potrebna dokumentacija se nalazi u prilogu ili na oficijelnoj web stranici općine Jablanice, a za dodatne informacije i uputstva vezana za popunjavanje prijava na konkurs i prikupljanje potrebne dokumentacije kandidati se mogu obratiti u Šalter salu Općine.

Konkurs ostaje otvoren do 3. decembra 2021. godine, a za više detalja pogledajte Konkurs Općine Jablanica za dodjelu stipendija studentima i učenicima u školskoj/akademskoj 2021/22. godini.