Opcija koju smo dugo čekali: Lakše objavljivanje story objava na Facebooku i Instagramu

Facebook je najavio dodavanje nekih novih funkcija na svoju platformu za upravljanje, Business Suite, uključujući zakazivanje priča (stories) za Facebook i Instagram, zajedno s novim “business discovery” elementom sa News Feeda.


Facebook lansira novu opciju u Business Suiteu, koja će korisnicima omogućiti da naprave i zakažu Facebook i Instagram Stories. Nova opcija će omogućiti da napravite Stories u aplikaciji, a zatim ih rasporedite za objavljivanje na Facebooku i Instagramu. Zakazani postovi će se onda pojaviti u kalendaru sadržaja u aplikaciji Business Suite.

Advertisements

Ovo je prvi put da Facebook nudi zakazivanje Storyja, dok u jednom od svojih alata za upravljanje, Creator Studio, možete zakazati feed i video (IGTV) postove u dvije aplikacije, ali zakazivanje Story- ja dosad nije bila opcija.

Neki treći alati nude rješenja i za to, ali izvorno zakazivanje moglo bi vam omogućiti da bolje mapirate svoju strategiju sadržaja, koristeći kalendar na Facebooku i Instagramu. Facebook će sada takođe omogućiti korisnicima Business Suitea da sačuvaju svoje Facebook i Instagram postove kao skice, dodajući još veću fleksibilnost planiranja za vaš Stories, piše ultra.ba.

Advertisements

Business discovery

Uz to, Facebook želi dodati novi “business discovery” element preko srodnih preporuka ispod postova u News feedu. Novi element će istaknuti povezani sadržaj sa Facebook stranica, ispod objava, kada korisnici budu provjeravali određene novine u svom feedu.

To će onda omogućiti ljudima da koriste novi, namjenski feed slika s ovih stranica koje mogu biti slične njihovim interesima. Facebook već godinama pokušava uvrstiti preporuke zasnovane na temama iz našeg News Feeda. Ovaj novi pristup je malo drugačiji po tome što se fokusira na otkrivanje biznis stranica.

Facebook kaže da će se nove preporuke pojaviti u objavama feeda koje se odnose na teme poput ljepote, fitnesa i odjeće, kao i restorana, omogućavajući korisnicima da istražuju sadržaj srodnih biznisa.