Omladinski pokret Revolt iz Tuzle: Učestvujte u četvrtom studentskom forumu “Ko nas sputava?”

Omladinski pokret Revolt iz Tuzle organizuje četvrti studentski forum pod nazivom “Ko nas sputava?” koji se održava 28, 29, i 30. maja 2021. u Tuzli.


Indoor shot of group of multiracial students having meeting working together using books trying to w
Ilustracija: Envato

Forum je višednevna programska aktivnost koja se sastoji od velikog broja panela, diskusija i radionica koje obrađuju važne teme za studente/ice iz cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj je da se u javni diskurs plasiraju aktuelne teme iz oblasti visokoškolskog obrazovanja kao što su elektronske prijave za ispite, umjetnički izražaj studenata/ica u javnom prostoru, studentsko organizovanje, pripreme za studij, protesti na bosanskohercegovačkim univerzitetima, dobre prakse organizovanja studenata/ica kroz omladinske organizacije, prilike za poboljšanje studentskog standarda, programi mobilnosti, stipendije.

187655657 3111337342524397 3103071529500253065 n

Posebni gosti u okviru Foruma jesu Asocijacija srednjoškolaca u BiH, predstavnici: EESTEC-a LC Tuzla, BoHemsa-e, Karton revolucije, GirlThing-a, studenti/ce Mašinskog fakulteta, Fonda Prometej, Erasmusa programa mobilnosti, umjetnici/e sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, te predstavnici inicijative Tuzla Europska prestolnica mladih.

Na forumu će biti odgovorni donositelji i donositeljice odluka, ali i mladi koji su se organizovali kako bi učili, pomagali zajednici, popravljali kvalitet obrazovanja, ali i studentskog standarda na Univerzitetu u Tuzli.

Osim toga, ukoliko ste srednjoškolac ili srednjoškolka imat ćete priliku da na Sajmu visokog obrazovanja saznate više o željenom fakultetu.

Više informacija na linku.