Održana radionica “Liderstvo i komunikacija” na Ekonomskom fakultetu u Mostaru

Konrad Adenauer Stiftung i Ekonomski fakultet Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru u četvrtak 12. marta 2015. godine organizovali su za studente jednodnevni trening Liderstvo i komunikacija.


Odrzana radionica Liderstvo i komunikacija na Ekonomskom fakultetu u Mostaru

Konrad Adenauer Stiftung i Ekonomski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u četvrtak 12. marta 2015. godine organizovali su za studente jednodnevni trening „Liderstvo i komunikacija“.

Cilj treninga bio je da kroz praktičan rad studenti nauče da se lideri ne rađaju, nego stvaraju, kontinuiranim učenjem i nadogradnjom znanja. Studenti su naučili kako se pripremiti za ‘stvarni život’ koji nam donosi nesigurnost i nepoznanice, ali je ipak pun prilika koje svaki pojedinac može prepoznati i iskoristiti za svoju dobrobit i napredak društva.

Prodekan fakulteta doc.dr. Veldin Ovčina je istakao važnost ovakvog načina obrazovanja kao jednom od odličih načina spoznaje i usavršavanja dosad stečenih znanja, iskazavši zadovoljstvo što Ekonomski fakultet može ugostiti jednu od uspješnih žena preduzetnica kao gosta predavača i tako obezbijediti studentima još jedno u nizu kvalitetnih predavanja.

Predavač je bila Amna Popovac koja je studentima, na bazi ličnog iskustva, kroz praktične vježbe i razgovor približila svijet liderstva u kojem se i sama nalazi. Popovac je završila predavanje porukom „Budi promjena koju želiš vidjeti! Budite oni koji će vlastitim poduzimanjem i inovacijama kreirati bolje i uspješnije društvo.“

U radionici je učestvovalo 90 studenata svih godina Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru od koji pojedinci već aktivno učestvuju u poslovnom i političkom životu Mostara i Hercegovine.

Ekonomski fakultet i u narednom periodu planira organizaciju sličnih radionica, nastavljajući time rad na kreiranju novih i kvalitetnih kadrova koji će biti spremni preuzeti liderske pozicije u budućnosti.

[divider]

> Facebook: Univerzitet u Mostaru – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta!

[divider]

(STUDOMAT.ba)