Održana prezentacija Udruženja “Mreža studenata” pri Erasmus Student Network BiH

 Održana prezentacija Udruženja “Mreža studenata” pri Erasmus Student Network BiH

Udruženje Mreža studenata je neprofitna organizacija koja predstavlja ispostavu Erasmus Student Network-a za Bosnu i Hercegovinu.

Ona, kao takva, ima za cilj predstavljanje međunarodnih studenata ali i pružanje mogućnosti za kulturno razumijevanje i razvijanje uz princip da „studenti pomažu studentima“.

Bosna i Hercegovina spada u jednu od 37 država u kojoj postoji ESN kao nacionalna sekcija i u kojoj djeluje trenutno jedna lokalna sekcija Erasmus Student Network Sarajevo.

U cilju promovisanja rada Erasmus Student Network-a 20.05. tekuće godine u prostorijama Omladinske informativne agencije održana je svečanost primanja novih članova u rad Udruženja, ali i prezentacija novog međunarodnog projekta “Mov’in Europe”, koji ima za cilj promovisanje mobilnosti studenata.

Samoj prezentaciji se odazvao veliki broj studenata koji su upoznati sa mogućnostima odlaska na razmjene u inostranstvo. Također, studenti su upoznati i sa mogućnostima i pogodnostima koje nudi novi Erasmus+ projekat.

Jedan izrazito važan aspekt jeste i prijavljivanje na projekte razmjene te su prisutni mogli da saznaju što je sve potrebno za uspješnu prijavu na projekte razmjene.

Prezentaciji je prisustvovao i Samir Beharić, koji je ukazao na pogodnosti boravka na studentskoj razmjeni u Berlinu. Osim njega prezentaciju je održala Berina Šabanović, koja je provela šest mjeseci na razmjeni na Univerzitetu u Bolonji.

Više o radu ovog udruženja može se pogledati na Facebook stranici: www.facebook.com/esnsarajevo i www.facebook.com/ESNBiH

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?