“Mostovi prijateljstva 2015”: Održana debata između učenika srednjih škola i studenata u Mostaru

U prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, u sali za simulirano suđenje, dana 19.11.2015. godine sa početkom u 11 sati održana je debata na temu "Mediji uništavaju moral mladih ljudi (da ili ne)" u sklopu aktivnosti Sajma srednjih škola - Mostovi prijateljstva 2015.


Održana debata između učenika srednjih škola i studenata Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru

Debata nije bila takmičarskog karaktera, ali unatoč tome debatiralo se jako žustro na zadanu temu. Afirmacijska (učenici srednjih škola) i negacijska ekipa (studenti) su pokazali izuzetno znanje i sposobnost debatiranja.

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekat “Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2015” u sklopu projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat “Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Osnovni cilj projekta “Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2015”  jeste promovisati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, a sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta “Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva” će trajati do 01. decembra 2015. godine, a realizirat će se kroz tematsku oblast obrazovanje, navodi se na kraju saopštenja organizatora.

(STUDOMAT.ba)