Ni studente u BiH nije zaobišlo poskupljenje: Porasle cijene smještaja u domovima

"Predstavnici studenata su se složili s ovim simboličnim poskupljenjem."


Foto: scnikolatesla.com
Foto: scnikolatesla.com

U jeku poskupljenja koja imamo iz dana u dan, ona nisu zaobišla ni studente u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, jer je došlo do rasta cijene recepcijskog smještaja.

Tako je po novom cjenovniku cijena trokrevetne sobe u paviljonu jedan i dva viša za pet KM, a u paviljonu četiri za 10 KM, te su se na taj način izjednačile cijene dvokrevetne i trokrevetne sobe.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Naime, nedavno je objavljen konkurs za recepcijski smještaj studenata tokom ljeta, ali su studenti doživjeli neprijatno iznenađenje kada su vidjeli da su cijene više nego prethodne godine.

Kako su za “Nezavisne novine” potvrdili iz Studentskog centra “Nikola Tesla”, do poskupljenja recepcijskog smještaja je došlo zbog usklađivanja sa tržišnim cijenama.

 – U paviljonu četiri je došlo do poskupljenja trokrevetne sobe u iznosu od 10 KM, tu se sada izjednačila cijena dvokrevetne i trokrevetne sobe, navode iz ovog centra.

Kako su dodali, više cijene smještaja su i u ostalim paviljonima, odnosno u paviljonu jedan i dva, a u paviljonu tri neće biti mogućnosti za recepcijski smještaj jer uskoro kreće renoviranje.

 – Što se tiče porasta cijena recepcijskog smještaja u paviljonu jedan i dva, tu je došlo do poskupljenja trokrevetne sobe te se tako izjednačila cijena dvokrevetne i trokrevetne, koja sada iznosi 35 KM, a prethodno je trokrevetna bila 30 KM, navode iz Studentskog centra.

Prema njihovim riječima, Upravni odbor u kojem se nalaze dva predstavnika studenata nisu imala ništa protiv povećanja cijena smještaja.

 – Predstavnici studenata su se složili s ovim simboličnim poskupljenjem, navode iz Studentskog centra, dodajući da ovo nije veliko poskupljenje i da to korisnici doma u većoj mjeri neće ni osjetiti.

Studenti sa kojima smo razgovarali su veoma nezadovoljni i nije im jasno zašto se sad izjednačila cijena trokrevetne i dvokrevetne sobe.

 – Ako su sada cijene iste, onda je bolje biti u dvokrevetnoj sobi nego istu sobu dijeliti sa još dvoje ljudi, kažu studenti.

Kako su dodali, već su sada zabrinuti šta će se dešavati u oktobru kada krene nova akademska godina te pretpostavljaju da bi i tada moglo biti poskupljenja.

 – Mislimo da bi cijena smještaja od oktobra mogla biti još viša jer kad se renovira paviljon tri onda će i tu doći do novih cijena, navode studenti.

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih novina” novinari nisu dobili odgovor od predstavnika studenata u Upravnom odboru Studentskog centra.