Upoznajte Iman, studenticu i HUB članicu koja je odlučila donirati svoju kosu

Upoznajte Iman, uspješnu studenticu iz Sarajeva.


iman medicina
Foto: Facebook

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Brojni uspješni studenti iz Sarajeva uče upravo u Homework Hubu. Jedna od njih je i Iman, studentica medicine.

Zašto medicina?

– Zašto sam upisala medicinu? Ni sama na prvu ne bih imala konkretan odgovor. Možda je to želja za pomaganjem drugima, možda zainteresovanost za ljudsko tijelo, možda čak i želja za stalnim istraživanjem. No ono što je sigurno jeste ta ljubav i interesovanje koje osjećam prema svemu navedenom. Čak kao i djevojčica uvijek sam se divila požrtvovanosti doktora prema svom pacijentu. Pristup pun strpljenja, ljubavi i razumijevanja jednog pedijatra ostavili su na mene veliki utisak i ako tada nisam ni znala suštinu tog naziva. Znate kako se kaže da mala djeca sve kupe i kopiraju, e tako sam i ja “iskopirala” svoju pedijatricu igrajući se sa barbikama. Dalje, kroz odrastanje počinjala sam shvatati tu veliku i značajnu ulogu jednog ljekara. Posmatrajući zdravstvene probleme svojih najbližih, također i pristup određenih ljekara prema svojim pacijentima, shvatila sam da je to ono čime se želim baviti u budućnosti.
Želim pomagati drugima, bilo to jednim razgovorom ili nekom kompleksnom operacijom, jer smatram da nema ljepšeg osjećaja nego istinski pomoći nekome i na taj način poboljšati kvalitet života. Sada kada posmatram svoj put i dosadašnja ostvarenja, shvaćam da sam napravila pravu odluku vezanu za svoj studij. Iako je sami put do vrha trnovit i težak, taj put mi je ujedno donio u život neka nova prijateljstva, saznanja i individualni napredak i ne bih ga mijenjala.

Zašto učiti u Hubu?

 – Ovdje se osjećam kao u vlastitoj kući. Lijepa energija i radna atmosfera je ono što čine ovo mjesto posebnim, te vas pozivam da nam se pridružite.

iman1
Foto: Facebook

Iman su svi zapamtili sa dugom kosom kao kod Matovilke. Međutim, Iman je odlučila svoju kosu donirati, te nekome drugom pokloniti osmijeh na lice i usrećiti i olakšati nekome teške dane te je samim tim pokazala empatiju koja je neophodna osobina u radu svakog ljekara.