Nema volje ni za šta: Student tuži faks jer je izgubio želju za seksom

Studiranje je teško, jednako kao što je zabavno i nezaboravno. Možda baš i zbog toga jest najposebniji period u životu. Balansirate društveni život, predavanja, učenje, obaveze na fakultetu, posao, "ljubavni" život, ako ste dovoljno sretni da ga imate. Jedan bivši student doktorskog studija po ovome se pitanju nije mogao pohvaliti. Odlučio je zbog nepostojanja ljubavnog života i potrebe za istim od svog fakulteta traži više od 3 miliona dolara odštete.


student volja faks

Kuldeep Mann pokrenuo je parnicu protiv Univerziteta James Cook u Queenslandu jer smatra da mu ova obrazovna institucija duguje odštetu zbog uzrokovanja “psihičke torture” koja se odrazila na sve aspekte njegovog svakodnevnog života. U razgovoru za 9 News izjavio je:

– Sve je patilo, uključujući i moj seksualni život. Ja…ja više ne želim…biti u krevetu…dijeliti postelju sa svojom partnericom. Ne postoji ta želja, nemam volje ni za što. Da me fakultet nije ovako izigrao, da me nije uništio, uništio mi karijeru, dosad bih već doktorirao.

Mann tvrdi da je 2015. godine platio školarinu za doktorski studij društvenih znanosti u iznosu od 20 hiljada dolara. Nakon što je ispunio kriterije za upis, Mann kaže da su ga na fakultetu optužili za plagiranje i kasnije mu rekli da “nije dorastao zadatku“, prenose kolege sa portala MojFaks.com

Sada bivši postdiplomac u svojoj je tužbi dugoj 20 stranica krivi fakultet za potencijalni gubitak prihoda, “psihičku torturu”, “dugotrajno maltretiranje” o kojemu je razmišljao danju i noću te nakraju i “zgubio seksualni nagon” i doveo “vezu s partnericom na rub kolapsa”.