Nejra i Faruk, studenti medicine iz Sarajeva pričali o ljekarskom pozivu i projektima studentskih udruženja

Studenti medicine iz Sarajeva pričali o nastavi za vrijeme pandemije, volontiranju u Domu zdravlja KS-a, ali i projektima i kongresima koje organizuju studentska udruženja.


Veoma mladi nađemo se pred izborom profesije. Neke profesije zahtijevaju više odricanja, odgvornije su te ih možemo nazvati misijama. Tako nešto možemo reći za ljekarski poziv.

Advertisements

Ovih dana studenti medicine daju ogroman doprinos radu zdravstvenih ustanova, a pored toga učestvuju u brojnim projektima.

Naime, studenti Medicinskog fakulteta UNSA volontirali su tri mjeseca u Domu zdravlja KS, a trenutno traju pregovori za novu grupu studenata koja će početi svoj volonterski staž. Što se tiče praktične nastave na KCUS-u još uvijek nemaju nastavu na ovoj naučno-nastavnoj bazi.

Advertisements

Studenti pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu Nejra Imamović i Faruk Osmankadić gostovali su na BIR TV gdje su govorili o ljekarskom pozivu, volontiranju u Domu zdravlja KS, ali i o projektima koje pokreću i u kojima participiraju za vrijeme studiranja.

Više o ovoj temi pogledajte u videozapisu.