Nakon što sam preboljela rak s 25 godina: Više nikada neću upotrebljavati proizvode s ovim sastojcima

Za WhoWhatWear piše kako je preuzela kontrolu nad svojim životom i zdravljem, a između konstantnog Googlanja, otkrila je kako je ono šta stavljamo u naša tijela jednako važno kao i ono što stavljamo na tijelo, poput beauty proizvoda.


racheli facebook

Koža je naš najveći organ i ona najviše upija, kaže Racheli Alkobey. Baš zbog toga odlučila je baciti sve čime se nekada koristila i prebaciti se na mnogo zdravije preparate. Sretna je, kaže, jer u njenu tijelu već tri godine nema tragova raka, a vjeruje kako joj je njena nova beauty rutina u tome pomaže.

Advertisements

Zato je odlučila podijeliti ono što je naučila i upozoriti na sve potencijalno nezdrave sastojke.

“Šta više nikada neću upotrebljavati?”

Advertisements

Kad je riječ o proizvodima kojima se više nikada neću koristiti, postoje određeni sastojci koje sadrže, a ja ih sada izbjegavam, piše djevojka za whowhatwear.co.uk. Među njima su parabeni, natrijev lauril sulfat, olovo, umjetni parfemi i aluminij.

Ovi se sastojci nalaze u svim vrlo popularnim proizvodima za kožu i tijelo, u umjetnim dezodoransima, u nekim proizvodima za čišćenje lica, a svime time, kako kaže, koristila se prije svoje dijagnoze.

Upotreba ovih sastojaka može dovesti do stvaranja akni, ali i utjecati na vrlo opasne pojave poput disbalansa razine estrogena, a to može dovesti do raka. Vrlo je važno, naglašava u svom tekstu Racheli, stalno čitati sastojke na proizvodima i znati da oni prijete vašem najvećem organu – koži.