Najbolje tehnike za opuštanje

Kada ste zadnji put imali trenutak samo za sebe, kada ste se mogli opustiti i barem nakratko zaboraviti na sve obaveze koje ste morali odraditi?


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Teško je svaki dan biti produktivan bez prilike da se napunite potrebnom energijom, a što je jedino moguće uz malo opuštanja.

Imate li ponekad osjećaj da dan umjesto 24 sata traje puno manje i zbog toga ste frustrirani jer rijetko kada imate osjećaj da ćete nešto stići napraviti? Takav osjećaj stvara napor kojeg se treba pod hitno riješiti jer samo pomaže pri pojavi stresa i općenito lošeg osjećaja koji vam ne dozvoljava da živite normalno.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stres nije nimalo bezazlen i zbog toga je važno pronaći način kako da ga uklonite iz života ili barem smanjite uz pomoć opuštanja. Postoji nekoliko metoda relaksacije, a među njima je i maštanje. Bit će dovoljno nekoliko minuta u danu da se sjednete i zatvorite oči te razmišljate samo o lijepim stvarima. Ubrzo ćete shvatiti koliko vam ova metoda pomaže da zaboravite nakratko na obaveze.

Ako ste jedna od onih osoba koju su oduvijek opuštale mirisne svjećice kao i ulja, onda je za vas metoda opuštanja koja uključuje posebne mirise koje volite i koji vas podsjećaju samo na lijepe trenutke.

Čovjek da bi se bolje osjećao treba pronaći način kako najbrže otpustiti hormon sreće, a to je najbolje uz smijeh. Pronađite svaki dan vremena da bi se smijali premda i nekoliko sekundi jer dokazano je da smijeh liječi puno toga.

Svaki put kada osjetite strah ili tjeskobu pustite si omiljenu pjesmu i zaplešite, neka vas ponese očaravajući ritam i odvede na neko drugo mjesto gdje postojite samo vi i niko više.

Opuštanje u kadi punoj tople vode odličan je način da izbacite sve negativno iz sebe i oslobodite se tereta koji vas je tako dugo pritiskao. Kako bi doživljaj bio još bolji pronađite manji peškir koji ćete postaviti ispod glave da bi vam bilo još udobnije i da zaista imate dojam kao da ste negdje na osamljenoj plaži s najljepšim mogućim pogledom.

Pronađite način kako da se što prije opustite i zaboravite na sve loše kako bi se mogli posvetiti najbližima i s njima provesti kvalitetno vrijeme ne razmišljajući o onome što vas čeka drugi dan.

(AKTA)