Najbezosjećajniji profesor ikada? Studentica zbog koronavirusa ostala bez oca, a ovo joj je poručio profesor

Korisnica Twittera požalila se na situaciju u kojoj se našla kao studentica Univerziteta u Marylandu.


student girl 1590836955

Na svom Twiiter profilu objavila je nekoliko tweetova u kojima se žali na odgovor profesora. Nakon što mu je saopćila da joj je otac preminuo zbog posljedica koronavirusa i zamolila za odgodu od nekoliko dana za predaju rada, od profesora je dobila neočekivan odgovor.

Profesor joj je odgovorio da bez obzira na smrt oca pokuša svoj zadatak obaviti na vrijeme, kao i svi ostali studenti.

U sljedećem tweetu, Saige je objavila da je profesor ohrabrivao da prisustvuje Zoom predavanju na dan sahrane njezina oca. Situacija s pandemijom koronavirusa, izmijenila je i dosadašnje obrasce rada na fakultetima ali i osobnu svakodnevicu svim ljudima, piše mojfaks.

Tweet ove studentice privukao je veliku pažnju jer postavlja pitanje kako “normalno” živjeti u svijetu koji se trenutno mijenja iz dana u dan, ali i pitanje koliko smo zapravo empatični i možemo li prihvatiti da svaki pojedinac ima svoj način nošenja s posljedicama koronavirusa.

I dok su predavanja i ispit jako važni u studentskom život, nikako ne bi smjeli biti važniji od posljednjeg pozdrava s voljenom osobom. A vrijeme koje treba svakoj osobi da preboli gubitak i način na koji će se nositi, trebalo bi upravo njoj biti ostavljeno na izbor.