Najava za 20. maj: Omladinski program BHR1

I danas vas upozoravamo na činjenicu da se ponedjeljkom, od 14:03h, pa (uz par pauza) sve do 2 sata iza ponoći na frekvencijama BH radija1 dešava jedan i jedini – Omladinski program BHR1. Kao i obično redakcija OP se potrudila ponuditi vam pregršt zanimljivih i aktuelnih priča, informacija, rubrika i emisija koje će vas, ako nam se pridružite, zadržati uz naše frekvencije...


Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

I danas vas upozoravamo na činjenicu da se ponedjeljkom, od 14:03h, pa (uz par pauza) sve do 2 sata iza ponoći na frekvencijama BH radija1 dešava jedan i jedini – Omladinski program BHR1. Kao i obično redakcija OP se potrudila ponuditi vam pregršt zanimljivih i aktuelnih priča, informacija, rubrika i emisija koje će vas, ako nam se pridružite, zadržati uz naše frekvencije…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

Informativni dio našeg programa ponajviše je smješten u prvi sat OP-a, emisiju Infopol. Danas u Infopolu, pored gomile informacija i sadržaja korisnih raznim kategorijama mladih u BiH, možete čuti koji su to najpoželjniji poslodavci u našoj zemlji, te šta nam novo u narednom periodu nude ekipa okupljena oko portala posao.ba. Kroz Infopol vas od 14:10h do 15 sati vode Marina Golubović i Faris Šehović.

U magazinu Čuj BiH!, najšarenijem dijelu našeg programa, i danas ćete čuti zanimljive priče iz života mladih u BiH. Kako žive mladi u nekim manjim sredinama; šta rade omladinci u većim bh. gradovima i koje smo zanimljive ljude snimali u protekloj sedmici i šta vam preporučujemo za narednu saznajte od 15:30h do 17 sati. Neće izostati ni nova izdanja naših standardnih rubrika koje redovno slušate u ovom dijelu programa, kao ni kvalitetni muzički brojevi…

U terminu predviđenom za emisiju Kost u grlu, ove sedmice ćemo emitovati radio dokument „Perspektive nove lijeve misli u BiH“, urađen u produkciji Dramskog i dokumentarnog programa BH radija 1. Ko su akteri nove ljevice, kakav je njihov odnos prema socijalističkom nasljeđu, nacionalizmu i ratu, te kakva je uloga feminizma u borbi za socijalnu pravdu, neka su od pitanja na koja će vam svoje odgovore ponuditi Vuk Bačanović, Mario Kikaš, Jasna Kovo, Nedim Klipo i Miroljub Radomirović.  Autorice: Aida Gavrić i Anela Hakalović.

U petnaestak minuta prije  18h smještene su dvije rubrike koje vam uvijek toplo preporučujemo. Verbuk govori o zanimljivim i vrijednim književnim naslovima i ovog puta donosi predstavljanje knjige ‘Tajna čovječijih temperamenata’ autora Rudolfa Štajnera. Blitz Screen, filmska kritika Marija Radišića, ovog puta se bavi novim filmom u serijalu Star Trek (Zvjezdane Staze): ‘Prema tami’.

Današnji Slobodni Poligon OP-a ponudit će vam jedan od naših ‘specijalnih’ programa iz arhiva OP-a. Riječ je o DOP-u – Dnevniku Omladinskog programa, koji je nastao kao svojevrsna kompilacija ili ekstenzija legendarnih Vijesti OP-a, koje je za slušatelje OP-a u prvih dvije godine našeg emitovanja priređivao Emir Zametica. O kakvim je informacijama i vijestima riječ, poslušajte, ako dosad niste, u terminu od 18:30h do 19 sati.

BH Demo Liga i večeras će vas provesti domaćom demo scenom, uz pjesme autora i bendova sa iste, te audio profil jednog od njih. Nove Metamorfoze, u izvedbi našeg mostarskog saradnika Semira Behrama, večeras donose priču sa članovima dva zanimljiva benda koji su nedavno gostovali u tamošnjem OKC Abraševiću: Zebrax i Dža ili Bu. RAM Show je ime emisije koja predstavlja novitete sa svjetske muzičke scene a za izbor je zadužen naš DJ Djoha.

OP Racija, noćni/kontakt program u OP-u, uvijek ponudi zabavu uz razgovore sa slušaocima na neku zanimljivu temu i ostale ne manje interesantne sadržaje. Zadržati vas uz radio prijemnike i dobro se provesti – misija je na kojoj svakog ponedjeljka od 22:10h do ponoći rade Ademir i Boris, urednici i voditelji najbolje emisije u vasioni.

Iza ponoći (i ponoćnih Vijesti BHR1) slijedi, standardno, emisija Oscilator. U pedeset minuta autori, osnivači prvog bh. net-labela, donose vam delicije sa savremene elektronske scene. Ako vam to ne bude dovoljno, za sami kraj smo ostavili još jednu poslasticu: nastup legendardnih islandskih elektroničara Gus Gus, zabilježen na festivalu Iceland Airwaves…

Budite uz BH radio1 i danas, u nekom (vama odgovarajućem) terminu, na frekvencijama BHR1 ili internet linku mms://media.bih.net.ba/bhradio1, a mi ćemo vas tu i zadržati…Do slušanja!

Satnica:

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 – Radio dokument: Perspektive nove lijeve misli u BiH
17:48– Verbuk (preporuka knjige): Rudolf Štajner – ‘Tajna čovječijih temperamenata’
17:53 – Blitz Screen, filmska kritika OP-a BHR1: J.J. Abrams – ‘Star Trek: Into Darkness’
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a: iz arhiva OP-a – DOP (Dnevnik Omladinskog programa), by Emir Zametica
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Metamorfoze:  Zebrax + Dža ili Bu
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – RAM Show, muzika po izboru DJ Djoha-e
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Gus Gus, live set @ Iceland Airwaves 2011
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)