Najava tribine: “Put u EU vodi preko Mostara”

Udruženje Socijaldemokrata "IgG" u BiH organizira tribinu pod nazivom "Put u EU vodi preko Mostara", koja će biti održana 17.2.2017. od 18 sati u Domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.


Udruženje Socijaldemokrata IgG u BiH Najava tribine Put u EU vodi preko Mostara 1

Cilj tribine jeste razgovarati o EU integracijama, kojima teži većina BH građana, a u svjetlu potrebnih reformi na tom putu i ne održavanju izbora u Mostaru, kao i predstaviti način rada i djelovanja Udruženja u društvu.

– IgG Socijaldemokrati su fokusirani na rad na terenu i sa mladima, pa smo u skladu s tim već održali tribine u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci, na teme koje su bile aktuelne u tim sredinama i sada dolazimo u Mostar.

Tokom tribine planiramo razmijeniti mišljenje sa građanima Mostara i prikupiti ideje i sugestije o daljim koracima i načinu rada u Mostaru, Hercegovini i Bosni i Hercegovini, navode iz Udruženja.

Panelisti tribine su:

  • prof.dr. Mile Lasić, profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
  • mr.sci. Adis Arapović, politolog i analitičar
  • prof.dr. Damir Marjanović, rektor Burch univerziteta
  • dipl.ing.el. Amna Popovac, poduzetnica i aktivistica

Udruženje Socijaldemokrata IgG u BiH Najava tribine Put u EU vodi preko Mostara 2

O IgG Socijaldemokrati:

Inicijativa grupe građana okuplja sve one koji promišljaju o ideji socijaldemokratije. Uključujemo sve građanke i građane Bosne i Hercegovine i planete na kojoj živimo, uživamo i strahujemo. Uključujemo sve one koji nisu članice i članovi političkih stranaka, ali i one koji to jesu, jer ovo nije politička stranka i njihovi stranački statuti ih neće eliminisati ako nam nekad navrate. Uključujemo one koji žive ideju socijaldemokratije, one koji je ne podnose i hoće to da nam u lice kažu, one koji nemaju pojma što je to ili one koji su u zabludi da pripadaju ovoj političkoj ideji, pa će to tek otkriti (a možda smo i mi među njima). Isključujemo one koji isključuju druge i drugačije mišljenje, čine zlo u svoje, tuđe ime i pod krovom bilo koje ideje i/ili religije.

Promoviramo glasno  i beskompromisno vrijednosti za koje vjerujemo da ih čovjek nosi u svojoj prirodi: slobodu građana, društvo koje pruža jednaku šansu svima, solidarnost, antifašizam,antitotalitarizam. Ova naša mala država, a velika zemlja, kolijevka je onoga što socijaldemokratija nosi u svojoj temeljnoj političkoj misli. Zato znamo da naše djelovanje neće biti uzalud. Ispod prašine ratova, zločina, korupcije, nepotizma, krije se zemlja ljudi dobrih namjera. Idemo je ponovo, u svoj njenoj ljepoti, otkriti, uživajući u našim različitostima – zajedno.

Web: www.socijaldemokrati.ba – E-mail: info@socijaldemokrati.ba
Facebook: Socijaldemokrati IgG – Twitter: @socijaldigg

(STUDOMAT.ba)