Najava: Omladinski program BHR1 #323

Omladinski vam donosi korisne informacije, zanimljive priče iz svih krajeva BiH, edukaciju i zabavu uz radio, te odlične muzičke emisije. Predlažemo poslušajte!


Sretnu i uspješnu sedmicu želi vam ekipa Omladinskog programa Bh radija1! Uz to vas, po običaju, pozivamo da budete uz BHR1 u narednim danima, tj. svakog radnog dana od 19:10h do 20 sati, a ako vam termin iz nekog razloga ne odgovara, onda predlažemo reprize… Omladinski vam donosi korisne informacije, zanimljive priče iz svih krajeva BiH, edukaciju i zabavu uz radio, te odlične muzičke emisije. Predlažemo poslušajte!

I ovosedmično druženje otvorit ćemo uz magazin Čuj BiH!, prostor za raznovrsne priče iz života mladih u raznim krajevima naše zemlje, a i šire. Naši novinari bilježe zanimljive ljude i dešavanja, a autori rubrika koje su neizostavnim dijelom Čuj BiH! donose nova izdanja istih. Svašta se može čuti u 50 minuta ovog magazina koji vam dolazi u ponedjeljak, u dva termina – od 19:10h, i u reprizi, od 10 minuta iza ponoći.

Ljubitelji alternativne muzike koju prave sastavi i autori sa prostora bivše države na svoje dolaze svakog drugog utorka, uz emisiju Anatomija Zvuka. Još ne znamo šta nam za ovaj utorak sprema Dragana Vuković, autor emisije, ali ne sumnjamo da će, kao i prije 14 dana kad smo slušali intervjue i muziku dva odlična ženska benda (Žen i Seven Mouldy Figs), nova Anatomija biti zanimljivo i uzbudljivo audio iskustvo…

U srijedu će vas iz studija BHR1 pozdraviti naši Marina i Faris, na početku još jednog Infopola – dežurnog informatora Omladinskog programa. Tu možete pronaći informacije koje vas vode do poslovnih, prilika za edukaciju, usavršavanje, stipendije ili razne programe razmjena. Dakle, za sve one iole ambicioznije i aktivne mlade ljude, Infopol je emisija koja se ne propušta. Dolazi vam u terminu od 19:10h, a reprizu možete slušati na našem partnerskom portalu STUDOMAT.ba.

Četrvtkom smo vas navikli na zanimljive priče, razgovore, radio reportaže ili autorke rubrike koje bi svojim sadržajem mogle biti zanimljive ne samo mladima. Slobodni poligon OP-a je prostor otvoren za raznovrsne sadržaje, u svim mogućim varijacijama glede žanra, pa je i ovosedmična preporuka – biti uz valove BHR1 u jednom od dva ponuđena termina, od 19:10h ili od 00:10h.

U petak ćemo svi zajedno pomalo zaplesati i definitivno uživati uz zvuke različitih autora i bendova čija muzika je prošla strogu selekciju jednog od naših dugogodišnjih muzičkih saradnika, DJ Djoha-e. Novo izdanje njegovog RAM Show-a savršen je soundtrack za kraj radne sedmice, i dolazi vam u oba gore pominjana termina.

Toliko u najavi. Radio je ipak za slušanje, pa za više od navedenog i puni užitak morat ćete biti uz naše frekvencije ili live stream. Do slušanja!

OP 323 (17.03.-21.03.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto:Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: RAM Show (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)