Naida Mehanović: Nisam ucjenjivala studente snimcima seksa

"Želim da istaknem kako je gospođica ucjenjivala mene da joj dam ispitna pitanja," kazala je Mehanović.


Foto: Avaz
Foto: Avaz

Nakon što je portal “Avaz” objavio informacije o presudi Općinskog suda a koju je potvrdio i Kantonalni sud Sarajevo, protiv Naide Mehanović i Avdije Hasanovića, zbog ucjenjivanja Ž.E. snimcima seksa koji je, prema presudi, Naidi poslao Avdija, oglasila se i Naida Mehanović. Ona u izjavi za Avaz.ba demantovala presudu Općinskog suda.

Nova afera: Snimcima seksa ucjenjivali studente u Sarajevu

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Nisam ucjenjivala studente. Nije dokazano da li je ili nije imala Ž.E. saznanja o snimanju seksualnog čina od trajanja od preko 40 minuta. Dokazano je da je gospođica Ž.E. znala za snimak prije mene. Također, želim da naglasim da nisam osuđena na dvije godine zatvora. Želim da istaknem kako je gospođica Ž.E. ucjenjivala mene da joj dam ispitna pitanja iz predmeta „Institucije rimskog prava“, jer sam ja obnašala tada funkciju demonstratora istoimenog predmeta, nakon čega je uslijedila prijava za snimak koji je bio snimljen šest godina prije toga, kaže Mehanović.

Dalje navodi da nije snimak slala putem telefona ili ga dijelila na USB-u.

– To je dokazano i tokom suđenja. Nisam stekla nikakvu materijalnu ili nematerijalnu korist od pomenutog suđenja, te sam sve ovo vrijeme bila izložena napadima Ž.E. i njene porodice koje sam prijavila nadležnim institucijama, kaže na kraju Naida Mehanović.

Podsjećamo, Kantonalni sud je, naime, potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda Sarajevo, 2. novembra prošle godine.