Nagradno takmičenje studenata jezičkih studija

 Nagradno takmičenje studenata jezičkih studija

Direkcija za evropske integracije u saradnji s Ambasadom Švedske objavljuje javni poziv za takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika za 2020. godinu.

Glavni cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o značaju višejezičnosti i kulturne raznolikosti Evrope, promovisanje učenja stranih jezika i jezičke raznolikosti Evrope, ali i približavanje tema u vezi s evropskim integracijama Bosne i Hercegovine mladim ljudima.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju svi studenti studija engleskog, njemačkog i francuskog jezika koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Online takmičenje će biti održano 13.10.2020. godine u 12:00 sati, a ukupno 9 studenata osvojit će vrijedne nagrade, koje će im biti dostavljene na kućnu adresu.

Detaljne informacije o uslovima i instrukcijama za učešće, te kriterijima za ocjenjivanje možete pročitati ovdje. Javni poziv ostaje otvoren do 11.10.2020. godine.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?