Muškarac zvao policiju zbog premale porcije pomfrita

Zbog premale porcije prženih krompirića u Engleskoj je morala intervenisati i policija.


basket of fried french fries potatoes with salt on wooden board gray background
Foto: Envato

Zanimljiva situacija se desila u jednom restoranu u Engleskoj.

Naime, James Lewin (22) u restoranu Brewer's Fayre u Newhavenu naručio je porciju krompirića s govedinom i čilijem, a uz to je trebao dobiti i umak od sira, kiselog vrhnja i mladog luka.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Međutim, kada mu je obrok koji je koštao 5,79 funti (oko 13 KM) stigao, nije bio zadovoljan. Fotografije krompirića podijelio je i na društvenim mrežama.

S njim je bila i njegova majka, djevojka te mlađa sestra, no porcija hrane nije bila jedini problem.
James je tvrdio da su kokteli posluženi s pljesnivim voćem, a neke stvari koje su željeli naručiti, u restoranu nisu imali. Zbog toga im je ponuđen potpuni povrat novca za narudžbu vijednu 70 funti jer je kuhar bio “preumoran” ponovno pripremati njihove obroke, prenosi Radio Sarajevo.

Kao što možete vidjeti na fotografiji, dobili smo dvoje krumpiriće samo s čilijem. Ništa od onoga što navode nije bilo na njima. Bilo je strašno. Argument im je bio da zapravo nemaju te dodatke koji su trebali biti. Kada nešto plaćate, očekujete da ćete to i dobiti, požalio se James.

Restoran im je ponudio povrat novca no kako oni to nisu prihvatili, pozvali su policiju.

Iako nije bilo idealno, ponudili smo im alternativna rješenja koja gosti nisu prihvatili pa je situacija eskalirala i zato je pozvana policija, rekli su iz restorana Brewer's Fayre. Kada je policija izašla na teren, smirili su situaciju te niko nije sankcioniran.