Ministrica Mijatović održala sastanak sa UKK Student

Univerzitetski košarkaški klub (UKK) „Student" ušao je u najviši rang takmičenja ove sezone, što je ujedno bio i povod sastanka.


student 1
Foto: vladatk.kim.ba

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa predstavnicima Univerzitetskog košarkaškog kluba „Student” iz Tuzle.

Univerzitetski košarkaški klub (UKK) „Student” ušao je u najviši rang takmičenja ove sezone, što je ujedno bio i povod sastanka. Naime, u Žepču su u finalnom dvomeču doigravanja u A1 ligi Bosne i Hercegovine postali šampioni i izborili mogućnost nastupa u premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 22./23.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

UKK Student osnovan je 2001. godine kao primjer sredine koja pruža mogućnosti da se uz školovanje na Univerzitetu u Tuzli može aktivno i kvalitetno baviti sportom. U takmičarskoj sezoni 2004/2005.  i 2005/2006. klub je igrao u Premijer ligi BiH, što je bio dokaz da univerzitetski sport ima izuzetan značaj i doprinos u razvoju univerzitetskog košarkaškog sporta, ali i doprinos u jačanju košarke kao sporta na području Tuzlanskog kantona, prenosi vladatk.kim.ba.