Munja Inkubator: Prezentacija programa Evropskog volonterskog servisa

Munja Inkubator društvenih inovacija Sarajevo vas poziva na prezentaciju programa Evropskog volonterskog servisa, te odličnih mogućnosti koje vam pruža ovaj program.


munja logo1

Munja Inkubator društvenih inovacija Sarajevo vas poziva na prezentaciju programa Evropskog volonterskog servisa, te odličnih mogućnosti koje vam pruža ovaj program.

munja logo1Prezentacija će se održati u četvrtak (16.05.2013.) s početkom u 18:00h u Munja Inkubatoru društvenih inovacija Sarajevo, Ferhadija 28 (ulaz do Guinness Puba).

Evropski volonterski servis (European Voluntary Service – EVS) je projekat u kojem učestvuju volonterske organizacije iz cijele Evrope. EVS omogućava mladim ljudima da kao volonteri, radeći na nekom projektu, provedu od 6 do 12 mjeseci u nekoj evropskoj zemlji. Volonterima je obezbjeđen smještaj, hrana, osiguranje, putni troškovi i džeparac.

Na prezentaciji možete saznati i nešto više o međunarodnim volonterskim kampovima, kao obliku kratkoročnog volontiranja u zajednici u trajanju od deset dana do četiri sedmice, u kojoj učestvuje grupa od 5 do 20 volontera. Na međunarodne volonterske kampove se možete prijaviti već ovo ljeto.

Ako ste hrabri, ambiciozni i dovoljno motivisani za odlazak u drugu zemlju, upoznavanje nove kulture, sticanje poznanstava širom Evrope, ali i aktivan angažman za rad – onda je EVS rješenje za vas. Razmislite u kojem području biste najviše voljeli da radite. Ako posjedujete određene afinitete ili iskustva, iskoristite ih. Najbolje je da svoj volonterski staž odradite na onom polju koje već poznajete, jer vam to daje mogućnost radnog iskustva kao i proširenje svog znanja. (npr: kultura i umjetnost, ekologija, zdravlje, sport, medij, rad s maldima sa posebnim potrebama…).

Detaljnije o EVS uz sve ostale informacije koje vas zanimaju (kada apliciratati, kako, kome se obratiti, koraci nakon apliciranja, iskustva i sl.) možete dobiti direktno od direktora SEEYN-a (Mreža mladih jugoistočne Evrope – regionalna mreža koja promovira volonterizam, razmjene i neformalnu edukaciju) Domagoja Kovačića i to na samoj prezentaciji.

Zbog ograničenog broja mjesta, svoje prijave (ime, prezime i kontakt) šaljite na emina@munja.ba najkasnije do srijede, 15.05.2013. do 20:00h.

Facebook event: Evropska volonterska služba i međunarodni ljetni kampovi

(STUDOMAT.ba)