Mjesto glavnih IT dešavanja u BiH: Počela Microsoft NetWork 8 konferencija

Danas je u Neumu počela najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini - Microsoft NetWork 8. Konferencija pod sloganom "Make It Cloud" tokom tri dana trajanja okuplja više od 1.000 učesnika.


msnetwork8

Direktor kompanije Microsoft BiH, Omar Krivošija, kazao je da je broj učesnika premašen u odnosu na prošlu godinu. Učesnici konferencije će slušati predavanja o cyber sigurnosti i digitalnoj transformaciji, a fokus konferencije i predavanja će biti na inovativnim rješenjima.

MSNetwork Business Day 9

Dodao je da će tokom konferencije kompanijama biti prezentovano kako da budu inovativnije, kako da transformišu svoje procese i kako da rade na većoj angažiranosti prema krajnjim korisnicima svojih usluga.

Prema procjenama analitičara, očekuje se da će do 2020. godine čak 85% svih velikih kompanija intenzivno koristiti vještačku inteligenciju u svom poslovanju, što jasno pokazuje pravac u kome se kreće tržište, odnosno tehnologija.

– Ove godine naši partneri su za sve učesnike pripremili i dvije veoma zanimljive radionice, od kojih je jedna posvećena DevOpsu, a druga načinima na koje Microsoft štiti podatke i privatnost korisnika kroz svoje proizvode. Pored toga, organiziramo i radionicu koja se tiče upotrebe tehnologije u obrazovanju te kako IT industrija može pomoći danas u školovanju budućih kadrova i profesionalaca, dok kroz već tradicionalni Business Day, na kojem učestvuju predstavnici najvećih bh. kompanija, želimo na konkretnim primjerima pokazati kako Microsoft proizvodi i usluge mogu pomoći kompanijama u procesu poslovne digitalne transformacije i poboljšanja sigurnosti okruženja, uz ostvarivanje jasnih i mjerljivih pomaka u svakodnevnom poslovanju, kazao je Enis Šahinović, direktor sadržaja
konferencije.

Day 1 registracije

Posted by NetWorkBiH on Wednesday, 18 April 2018

– Kao i svih prethodnih godina, naša želja je bila da upravo kroz konferenciju svim učesnicima pokažemo viziju i pravac kretanja tehnologije i tržišta, kako bi se što bolje pripremili za neminovne promjene, budući da je upravo IT jedna od rijetkih industrijskih grana gdje kao država u ovom trenutku možemo biti konkurentni sa ostatkom svijeta, dodao je Šahinović.

Business Day

U sklopu ovogodišnje konferencije učesnici su imali priliku da prije zvaničnog otvaranja konferencije prisustvuju predavanjima u sklopu Business Day skupa, odnosno radionicama posvećenim DevOpsu i načinima kako Microsoft štiti podatke korisnika u cloudu.

Business Day je ponudio predavanja namijenjena poslovnim korisnicima i donosiocima odluka, a koja su vezana za proces digitalne transformacije korištenjem Microsoft servisa kao što su Dynamics 365 i Power BI. Prisutni su imali priliku da saznaju i nešto više o implikacijama GDPR-a za kompanije iz Bosne i Hercegovine te načinima iskorištenja Microsoft servisa u zadovoljavanju GDPR regulacija.

Studenti na MSNetWork 8

Osmoj po redu MSNetWork konferenciji prisustvuje i 50 najboljih studenata Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) koji imaju priliku da se na konferenciji Microsoft NetWork 8 upoznaju sa posljednjim Microsoft cloud tehnologijama.

Za ovogodišnju konferenciju FIT je, u saradnji  organizatorima konferencija Microsoft NetWork 8,  obezbijedio kotizaciju za učešće i noćenje za 50 studenata sa najboljim rezultatima.

Sve informacije o MSNetWork 8 konferenciji pod sloganom MAKE IT cLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: FacebookInstagram ili Twitter.

(STUDOMAT.ba)