Direktor kompanije Microsoft BiH, Omar Krivošija, kazao je da je broj učesnika premašen u odnosu na prošlu godinu. Učesnici konferencije će slušati predavanja o cyber sigurnosti i digitalnoj transformaciji, a fokus konferencije i predavanja će biti na inovativnim rješenjima.

Dodao je da će tokom konferencije kompanijama biti prezentovano kako da budu inovativnije, kako da transformišu svoje procese i kako da rade na većoj angažiranosti prema krajnjim korisnicima svojih usluga.

Prema procjenama analitičara, očekuje se da će do 2020. godine čak 85% svih velikih kompanija intenzivno koristiti vještačku inteligenciju u svom poslovanju, što jasno pokazuje pravac u kome se kreće tržište, odnosno tehnologija.

– Ove godine naši partneri su za sve učesnike pripremili i dvije veoma zanimljive radionice, od kojih je jedna posvećena DevOpsu, a druga načinima na koje Microsoft štiti podatke i privatnost korisnika kroz svoje proizvode. Pored toga, organiziramo i radionicu koja se tiče upotrebe tehnologije u obrazovanju te kako IT industrija može pomoći danas u školovanju budućih kadrova i profesionalaca, dok kroz već tradicionalni Business Day, na kojem učestvuju predstavnici najvećih bh. kompanija, želimo na konkretnim primjerima pokazati kako Microsoft proizvodi i usluge mogu pomoći kompanijama u procesu poslovne digitalne transformacije i poboljšanja sigurnosti okruženja, uz ostvarivanje jasnih i mjerljivih pomaka u svakodnevnom poslovanju, kazao je Enis Šahinović, direktor sadržaja
konferencije.

Day 1 registracije

Gepostet von MSNetwork am Mittwoch, 18. April 2018

– Kao i svih prethodnih godina, naša želja je bila da upravo kroz konferenciju svim učesnicima pokažemo viziju i pravac kretanja tehnologije i tržišta, kako bi se što bolje pripremili za neminovne promjene, budući da je upravo IT jedna od rijetkih industrijskih grana gdje kao država u ovom trenutku možemo biti konkurentni sa ostatkom svijeta, dodao je Šahinović.

Business Day

U sklopu ovogodišnje konferencije učesnici su imali priliku da prije zvaničnog otvaranja konferencije prisustvuju predavanjima u sklopu Business Day skupa, odnosno radionicama posvećenim DevOpsu i načinima kako Microsoft štiti podatke korisnika u cloudu.

Business Day je ponudio predavanja namijenjena poslovnim korisnicima i donosiocima odluka, a koja su vezana za proces digitalne transformacije korištenjem Microsoft servisa kao što su Dynamics 365 i Power BI. Prisutni su imali priliku da saznaju i nešto više o implikacijama GDPR-a za kompanije iz Bosne i Hercegovine te načinima iskorištenja Microsoft servisa u zadovoljavanju GDPR regulacija.

Studenti na MSNetWork 8

Osmoj po redu MSNetWork konferenciji prisustvuje i 50 najboljih studenata Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) koji imaju priliku da se na konferenciji Microsoft NetWork 8 upoznaju sa posljednjim Microsoft cloud tehnologijama.

Za ovogodišnju konferenciju FIT je, u saradnji  organizatorima konferencija Microsoft NetWork 8,  obezbijedio kotizaciju za učešće i noćenje za 50 studenata sa najboljim rezultatima.

Sve informacije o MSNetWork 8 konferenciji pod sloganom MAKE IT cLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: FacebookInstagram ili Twitter.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.