Ministar Ujedinjenog Kraljevstva posjetio Univerzitet u Zenici

Minister Cleverly se sastao sa studentima Univerziteta u Zenici, sa kojima je razgovarao o situaciji u njihovoj zemlji, njihovim nadama za budućnost BiH i očekivanjima vezanim za njihovu ulogu u toj budućnosti.


field i cleverley unze
Foto: Direktno.ba

James Cleverly, ministar Ujedinjenog Kraljevstva za Evropu i Sjevernu Ameriku, boravio je jučer u posjeti Univerzitetu u Zenici, gdje se sastao sa prof. dr. sc. Jusufom Durakovićem, rektorom Univerziteta u Zenici.

Naglašavajući da Univerzitet u Zenici ima razvijenu odličnu saradnju sa Ambasadom Velike Britanije kroz razmjenu studenata i nastavnika, kao i kroz saradnju u okviru UNIGEM projekta, prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici je kazao:

– Ovo je prilika da naši studenti u jednom otvorenom dijalogu ovoj delageaciji postave određena pitanja koja se tiču dešavanja u svijetu trenutno.

U skladu sa opredjeljenjem Ujedinjenog Kraljevstva da sluša i jača glas mladih, minister Cleverly se sastao sa studentima Univerziteta u Zenici, sa kojima je razgovarao o situaciji u njihovoj zemlji, njihovim nadama za budućnost BiH i očekivanjima vezanim za njihovu ulogu u toj budućnosti.

U pratnji ministra Cleverlya bio je i britanski ambassador NJ.E. Matthew Field, kojem je ovo posljednja zvanična posjeta Zenici s obzirom da krajem sedmice okončava svoj mandat u BiH, prenosi portal Direktno.ba.