Ministar Budimir povodom “Dana studenata”: Studenti će uvijek imati podršku Vlade

Najveća studentska manifestacija “Dani studenata” traje do 12. aprila i okuplja više od 10.000 studenata.


unibl
Foto: BL portal

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Željko Budimir izjavio je da je manifestacija “Dani studenata” najbolja promocija Univerziteta u Banjaluci kao jednog od stubova visokog obrazovanja u RS-u.

Budimir je uoči otvaranja manifestacije u banjalučkom Domu omladine poručio da će studenti uvijek imati podršku Vlade RS i resornog ministarstva.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Ovo je promocija mladosti u Banjaluci, a posebno je interesantan sadržaj desetodnevne manifestacije koji je naučni, sportski, zabavni i kulturni, rekao je Budimir novinarima u Banjaluci.

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin istakao je da će tokom manifestacije budućim studentima biti predstavljeni studijski programi fakulteta, te prednosti studiranja.

Prema njegovim riječima, iz godine u godinu sve veći broj studenata učestvuje u realizaciji projekta “Dani studenata”.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Andrej Ševa rekao je da manifestacija “Dani studenata” traje od 2017. godine, te da je riječ o događaju koji okuplja više od 10.000 studenata.

– Značajni događaji koji se realizuju u sklopu manifestacije su `Dani otvorenih vrata Univerziteta` i Festival fakulteta koji okupljaju više od 12.000 srednjoškolaca iz RS koji planiraju da upišu fakultete, pojasnio je Ševa, piše Bl-portal.com.

Ševa je naveo da će tokom deset dana koliko traje manifestacija biti organizovane i Studentske sportske igre, veče stend-up komedije, projekcije na otvorenom, edukativni paneli i radionice, kao i kviz znanja, Eko-dan, te brojne tematske zabavne večeri.

Potpredsjednik Unije studenata RS Vladan Gačić izrazio je zahvalnost Vladi RS-a i resornom ministarstvu na podršci promociji studentskog života u Banjaluci.

 – Svaki student želi da naš Univerzitet postane bolji i prepoznatljiv u regionu i da imamo širok put da to i ostvarimo, poručio je Gačić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je najbolji epitet ovog grada onaj studentski.

On je pohvalio saradnju sa Univerzitetom i Unijom studenata, te najavio određene infrastrukturne projekte s ciljem unapređena kvaliteta studentskog života.

 – Sa Univerzitetom radimo važan projekat koji se odnosi na izgradnju ljetne pozornici kod Pravnog fakulteta kao mjesta okupljanja studenata i besjedništva, biramo idejno rješenje i uvjeren sam da ove godine dobijamo takvo jedno mjesto, rekao je Stanivuković.

Najveća studentska manifestacija “Dani studenata” traje do 12. aprila i okuplja više od 10.000 studenata banjalučkog Univerziteta na preko 20 različitih događaja.

Organizator je Studentski parlament u saradnji sa Unijom studenata RS, a uz podršku Univerziteta i Ministarstva naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.