Metoda tri boje: Marija donosi ideju pomoću koje ćete brže zapamtiti gradivo za ispit

Marija donosi ideju za brže pamćenje gradiva.


Foto: STUDOMAT / Freepik

Marija Vlahović često dijeli savjete o učenju, metodama pomoću kojih možete lakše učiti, zapamtiti gradivo i položiti ispite.

Advertisements
@marija_vlahovic

Ovaj međukorak između čitanja i stvaranja materijala pomoću metoda služit će vam na DVA načina: 1. Vidjet ćete KOLIKO je zapravo vaš mozak zapamtio nakon čitanja uz pomoć metode tri boje. 2. Pomoći će vam u stvaranju materijala drugih metoda. Lakše ćete povezati sadržaj primjerice na memorijskim karticama ili mapi uma. *Važno je NE prepričavati SVE naglas i pokušavati reproducirati od riječi do riječi. Ovo je faza u kojoj se tek susrećete s gradivom (o tome smo već pričali, a pričat ćemo još 😉). Doslovno se opustite, zatvorite knjigu i “bacite” na papir pojmove kojih se sjećate. Isprobajte i javite mi kako radi. Sretno učenje! . . . . #kakoučiti #učenjenaglas #metodeucenja #motivacijazaucenje #motivacija #ispit #jesenskirok #upisi #student #učenik #metoda #organizacija #marijavlahovic #novipoglednaučenje #knjiga #savjeti

♬ Future – Official Sound Studio

Pročitajte dio iz knjige/skripte uz pomoć podcrtavanja, takozvane metode 2 boje. Zatvorite knjigu i pokušajte ispisati ključne pojmove poput “oluje ideja”.

Advertisements

Ovaj međukorak između čitanja i stvaranja materijala pomoću metoda služit će vam na dva načina:

  1. Vidjet ćete KOLIKO je zapravo vaš mozak zapamtio nakon čitanja uz pomoć metode tri boje.
  2. Pomoći će vam u stvaranju materijala drugih metoda. Lakše ćete povezati sadržaj primjerice na memorijskim karticama ili mapi uma.

Važno je NE prepričavati SVE naglas i pokušavati reproducirati od riječi do riječi. Ovo je faza u kojoj se tek susrećete s gradivom. Doslovno se opustite, zatvorite knjigu i “bacite” na papir pojmove kojih se sjećate. Isprobajte.

Marija objašnjava: Kad se ispiti približe, evo kako učiti brže