Medicinski fakultet o slučaju “Regoda”: UKC odlučuje, ali je praksa da se najboljem studentu ponudi posao

Dekan Medicinskog fakulteta ponudio je dr Regodi besplatne doktorske studije na ovom fakultetu.


duska regoda 1
Foto: BL portal

 – Praksa je da se najboljem studentu ponudi zaposlenje, a doktorica Regoda je izrazila želju da to bude na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Zasnivanje radnog odnosa i izbora specijalizacija su u potpunoj ingerenciji rukovodstva UKC-a i Medicinski fakultet nema na to nikakav uticaj, poručuju sa banjalučkog Medicinskog fakulteta za BL portal nakon istupanja studentice generacije koja još čeka na zaposlenje, a izrazila je želju za specijalizacijom na odjelu Kardiologije.

 – Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci svake godine nagrađuje najbolje studente svih studijskih programa. Koleginica dr Duška Regoda nagrađena je plaketom „Student generacije“ kao i novčanom nagradom u iznosu od 1. 500 maraka. Osim toga, dekan Medicinskog fakulteta ponudio je dr Regodi besplatne doktorske studije na ovom Fakultetu, napominju sa Medicinskog fakulteta.

Studentica generacije nije mogla dobiti željeni posao: “Izgleda da je problem što ne izgledam kao estradna umjetnica”

Povodom ovog pitanja oglasio se i UKC RS koji navodi da na odjelu kardiologije nema mjesta.

 – Narednih 7 ili 8 godina niko od kardiologa neće ići u penziju, a imamo klinika gdje će 112 ljekara u narednih pet godina otići, i mi moramo u ovom trenutku da gledamo prioritet Kliničkog centra. U ovom trenutku je tako, nije smak svijeta da krene na jednu od tih klinika, pa da poslije vidimo. Korektno je od nas što smo pružili mogućnost da od sedam klinika bira jednu koju želi. Tu smo za nju, imaćemo razumijevanja ako se ukaže mogućnost da je sa neke druge klinike premjestimo na kardiologiju, ne bježimo od toga, rekao je Đajić, piše Srpskainfo.

Duška Regoda za STUDOMAT: Zlatna značka je kruna mog dosadašnjeg truda i rada, ali i motivacija za dalje životne i profesionalne bitke