Banja Luka: Studenti konačno dočekali obnovljene sobe u paviljonu

Bolje uslove će imati i studenti s invaliditetom koji će u prizemlju dobiti sobe koje će biti potpuno prilagođene njima.


studentski dom nikola tesla
Foto: Nezavisne novine

Useljenje studenata u obnovljene sobe u paviljonu tri u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci danas je zvanično počelo, saznaju Nezavisne novine.

Naime, početkom jula prošle godine počela je godinama najavljivana rekonstrukcija ovog paviljona, koji je, prema riječima stanara koji su u njemu boravili, imao loše uslove za stanovanje.

Studentski centar “Nikola Tesla” raspolaže sa četiri paviljona, od kojih su tri obnovljena prethodnih godina, dok se na obnovu ovog paviljona čekalo godinama.

Studenti su do sada imali problema sa stolarijom, koja je bila jako loša, kao i sa zajedničkim toaletima, a sada tih problema neće biti jer je stolarija zamijenjena, a svaka soba će odsad imati poseban toalet.

Kako je za “Nezavisne novine” rekao Marko Ćurko, predstavnik studenata banjalučkog Studentskkog centra, useljevanje je krenulo rano jutros, a trenutno je useljeno oko 150 studenata.

 – Useljavanje je počelo jutros jer su se stekli uslovi za to. Međutim, još uvijek nisu gotovi svi radovi, ali u narednih 20 dana očekujemo potpuni završetak svih radova, rekao je Ćurko.

Prema njegovim riječima, studenti koji će boraviti u obnovljenim soboma ovog paviljona imaju najbolje uslove.

 – Sobe su uglavnom dvokrevetne, ali ima i određen broj trokrevetnih. Ono što je glavna novina jeste da svaka soba ima svoje kupatilo, što će mnogo da znači svim koji budu boravili u ovom domu, rekao je Ćurko.

Podsjećamo, obnova paviljona tri radi se od donacije Vlade Srbije, koja je za ove namjene dala 1,9 miliona KM, dok je Vlada RS uložila dodatnih 700.000 KM.

Ovom obnovom podrazumijeva se sanacija spoljne i unutrašnje stolarije, podova, protivpožarnog sistema, video-nadzora i sanacija mokrih čvorova, a kapaciteti za čitaonice i novi moderan vešeraj biće dodatno povećani.

Bolje uslove će imati i studenti s invaliditetom koji će u prizemlju dobiti sobe koje će biti potpuno prilagođene njima.