UKC RS poslao poziv za zaposlenje najboljoj studentici

Najbolja studentica je dobila ponudu za posao, ali ipak ne na željenom odjelu.


regoda
Foto: Facebook

Nakon vijesti da studentica generacije Medicinskog fakulteta Duška Regoda, koja je diplomirala prošlog septembra sa prosjekom 9,8, još čeka na posao u Univerzitetskom – kliničkom centru RS, dobila je poziv za zaposlenje u UKC, potvrdio je direktor Vlado Đajić.

 – Poslali smo joj juče ponudu da radi na jednoj od sedam klinika i čekamo je sa radošću, rekao je Đajić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studentica generacije nije mogla dobiti željeni posao: “Izgleda da je problem što ne izgledam kao estradna umjetnica”

Dodao je međutim da na kardiologiji, što je bila njena želja, trenutno imaju 44 ljekara i da nema potrebe za tim kadrom.

 – Narednih 7 ili 8 godina niko od kardiologa neće ići u penziju, a imamo klinika gdje će 112 ljekara u narednih pet godina otići, i mi moramo u ovom trenutku da gledamo prioritet Kliničkog centra. U ovom trenutku je tako, nije smak svijeta da krene na jednu od tih klinika, pa da poslije vidimo. Korektno je od nas što smo pružili mogućnost da od sedam klinika bira jednu koju želi. Tu smo za nju, imaćemo razumijevanja ako se ukaže mogućnost da je sa neke druge klinike premjestimo na kardiologiju, ne bježimo od toga, rekao je Đajić, piše Srpskainfo.

Na novinarsko pitanje da li je bio potreban medijski pritisak kako bi se Duška Regoda zaposlila, s obzirom da je diplomirala još prije nekoliko mjeseci, Đajić tvrdi:

 – Ona ne čeka, ona je prije 20-ak dana predala molbu, odgovara on.

UKC se pohvalio i da su lani dodijelili rekordnih 78 specijalizacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 – Ne postoji institucija u regionu koja može da se pohvali činjenicom da je za godinu dana zaposlila 78 svršenih studenata. Ponosan sam na ovu mladost, poručio je Đajić.