Majla Džeko: Stipendija BBI banke pomaže mi da ostvarim snove

U Mostaru je danas upriličena svečana ceremonija dodjele BBI stipendija iz Fonda Saleh Kamel za djecu bez jednog ili oba roditelja. Fond Saleh Kamel osnovan je 2012. godine na incijativu Bosna Bank International (BBI) i filantropa Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al Baraka“ finansijske poslovne grupacije. Stipendije je dobitnicima uručio Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.


IMG 1675

– BBI banka već šestu godinu radi na projektu  podrške najboljim učenicima i studentima. Čestitam vam i želim da i dalje nastavite da budete najbolji u svojim školama i fakultetima i da sutra svojim znanjem doprinesete razvoju svoje zemlje. Kada smo prije nekoliko godina radili istraživanje za potrebe investiranja  došli smo do podataka da je ova regija Mostara jedna od tri najpovoljnije lokacije za razvoj poljoprivrede i turizma. Dakle, ovo je jedno od najljepših dijelova svijeta i nemojte to ostaviti. Ali, ako i odete, kako biste se obrazovali ili dalje usavršavali planirajte i da se vratite u domovinu i da ta naučena znanja primjenite ovdje, kazao je Bukvić i pozvao stipendiste da i oni sutra kada postanu uspješni ljudi vode računa o novim naraštajima u svom okruženju.

Advertisements

IMG 1662

Čestitke dobitnicima i zahvalnost BBI banci na ovom projektu uputili su i dr. Rašid Hadžović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Hercegovačko-neretvanskog kantona, prof. dr. Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta  Džemal Bijedić u Mostaru i prof. hfz. Aid Tulek direktor Karđoz-begove medrese u Mostaru koji se obratio u ime reis-ul-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića.

– Hvala BBi banci koja je omogućila studentima i učenicima podršku u njihovom daljem napretku i razvoju. Želim vam prenijeti i čestitke reisa Kavazovića i poruku da budete najbolji u onom što radite, ne prosječni nego najbolji, kazao je prof. Tule.

U ime dobitnika stipendija BBI banci i filantropu šejhu Salehu Kamelu zahvalila se 17-godišnja Majla Džeko, učenica trećeg razreda Elektrotehničke škole.

Advertisements
1. naslovna

– Iskrena zahvalnost za stipendije BBI banci i šejhu Kamelu jer ste se sjetili djece bez roditelja. Ovo nam je dodatna motivacija da nastavimo i dalje razvijati se i učiti. Planiram ostati u BiH i nakon završene srednje škole upisati Fakultet Informacionih tehnologija. Uz pomoć BBi banke uspjet ću ostvariti svoje snove, kaže Majla Džeko.

Inače, izbor dobitnika stipendija za regiju Mostar izvršila je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma.

Počasna predsjednica i osnivač Asocijacije Fatma prof. Fatima Hukić dobitnicima stipendija uputila je pismenu poruku u kojoj je između ostalog kazala.

– Vi ste odabrani kao najbolji i imali ste sreću da su vas usmjeravali ka nauci, novim saznanjima.  Nastavite i dalje tako, ali ja vas molim da učinite napor da u sebi sačuvate svoje čiste duše, sačuvate u sebi čovjeka, jer smo tada možete računati na prosperitet, svoj lični  I kompletnog društva, poručila je stipendistima prof. Hukić.