LPR Centar: Besplatan kurs engleskog jezika za sve građane Banjaluke

Centar za lični i profesionalni razvoj (LPR centar) u saradnji sa El Roi Evropskim centrom za obrazovanje, uz podršku JU NUB RS i Američkog kutka, treću godinu zaredom organizuje kurs engleskog jezika u Banjaluci.


LPR Centar Besplatan kurs engleskog jezika za sve građane Zenice

Kompletan kurs traje 9 mjeseci i sastoji se od 9 dijelova a polaznik kreće na nastavu od nivoa utvrđenog predtestiranjem. Nakon završene edukacije polaznici rade završni test nakon kojeg dobijaju međunarodno priznati sertifikat. Ovaj kurs se organizuje shodno Evropskom referentnom okviru za jezike te se svaki polaznik može prijaviti za sve nivoe od A1 do C1.

Advertisements

– Naš cilj od samog početka je organizacija besplatnih i pristupačnih kurseva za socijalno ugrožene i marginalizovane grupe te omogućavanje jednostavnijeg pristupa obrazovanju i budućem usavršavanju. Dakle, svi oni koji spadaju u zakonom definisane socijalno ugrožene kategorije društva imaju pravo na potpuno besplatno pohađanje našeg kursa engleskog jezika. Svi ostali kandidati koji nisu socijalno ugroženi imaju jedinu obavezu finansiranja mjesečne participacije za kurs u iznosu od simboličnih 27 KM, navode organizatori.

El Roijevi besplatni kursevi se istovremeno implementiraju u 35 zemalja svijeta, a u našoj državi se do sada, preko Lpr Centra, ovim kursevima educiralo oko 1500 polaznika u 22 grada, dok je približno 500 polaznika još uvijek u procesu edukacije.

Advertisements

Pozivaju se svi zainteresovani građani Banjaluke i okolnih opština da se do kraja mjeseca avgusta prijave za novi ciklus obuke koji počinje u septembru te tako osiguraju svoje mjesto u novim grupama polaznika kursa engleskog jezika. Upis traje i u Bijeljini, Tuzli, Doboju, Orašju, Mostaru, Zenici i Širokom Brijegu.

Prijave se vrše putem web stranice www.centarlpr.com, gdje možete pronaći i više informacija.

(STUDOMAT.ba)