Logičan potez: Student upisao ženski fakultet jer ne može pronaći djevojku

Kako se lakše približiti djevojkama? Jedan student riješio je ovu misteriju: dovoljno je upasti na prestižni ženski univerzitet.


students 1570193713

Kineski ženski univerziteta u Pekingu (China Women’s University in Beijing) je zaista “ženski univerzitet” jer upisuje isključivo djevojke, njih otprilike 1500 godišnje. No, ima malo mjesta i za muškarce – univerzitet ih godišnje prima oko jedan posto no zbog oštrih kriterija i konkurencije ponekad se dogodi da godišnje prihvate samo jednog muškog kandidata, prenosi mojfaks.com.

Unatoč tome, jedan mladi Kinez došao je na ideju da proba upisati ženski fakultet i to, ni više ni manje, nego da nađe djevojku.

Ovaj 18-godišnjak je u svom motivacijskom pismu naveo nekoliko razloga zašto se želi upisati na Kineski ženski univerzitet u Pekingu, a jedan od njih zaista i jest bio “da lakše pronađe djevojku”.

Premda se motivacijsko pismo za sada nepoznatog mladića čini kao zezancija, ono je pokrenulo buru rasprave na društvenim mrežama. Mladić se nada da će upasti na neki od studijskih programa koje Univerzitet nudi (pravo, informatika, finansije, menadžment…) jer prošle godine su primili samo jednog muškog studenta. Naime, Kina je ukinula politiku “jednog djeteta” tek 2015., koja je rezultirala favoriziranjem muške djece. Zbog toga je danas u Kini, osobito u provincijskim dijelovima, omjer spolova naklonjen muškarcima: na 130 dječaka dolazi samo 100 djevojčica što je problem ako u računicu uvrstimo problem pronalaska partnera/ice. Naime, zbog spomenutog nesrazmjera čak 150 milijuna Kineza ne može naći ženu.

Nadamo se da će mu se san ostvariti. Ako i ne pronađe partnericu, bit će u društvu djevojaka i školovati se na prestižnoj visokoškolskoj instituciji.

(STUDOMAT.ba)