Ostavili ste svoju curu ili svoga momka kući dok ste vi otišli studirati u drugi grad.?

Možda ste vi otišli studirati u jedan, a on ili ona u drugi grad. Kako bilo, život piše najneobičnije scenarije, ali jedno je sigurno – odlazak na faks može postati fatalan za ljubavne veze.

Ipak, ne mora sve skupa biti tragično i doista postoje načini da se veza na daljinu održi. Znate onu staru – gdje postoji volja, postoji i način. Dakle, prvo shvatite šta želite i imate li zaista volje za održavanje veze na daljinu, a ako to stvarno želite, evo nekoliko načina da u tome i uspijete.

Tehnologija je prednost

Srećom, okruženi smo tehnološkim otkrićima koja nam itekako mogu pomoći u vezama na daljinu. Vjerovatno ste čuli da su se neki parovi odlučili reći sudbonosno ‘da’ preko Skypea pa zašto onda ne pokušati i održati vezu na daljinu na ovaj način? Uz Skype, tu su i poruke, e-mailovi, pričanje i chatanje putem video-kamera i slično. Bitno je ne zaboraviti svoj online sastanak, ne kasniti na njega i svakako ga ne odgoditi, barem ne prečesto.

‘Staromodna’ pošta

U stara vremena pisma su bila jedini način komunikacije među ljudima koji su živjeli u udaljenim mjestima. No, prenosila su se danima pa čak i mjesecima, a danas će svako pismo stići u roku nekoliko dana pa zašto ne iskoristiti i ovu blagodan modernog vremena? Osim toga, uz pismo se uvijek može poslati neka sitnica te je napisano rukom pa sve skupa dobiva veoma važnu romantičnu notu, savjetuje Moj Faks.

Posjete s vremena na vrijeme

Ovo bi mogao biti problem i finansijski i logistički, ali želite li da veza na daljinu uspije, potrebno je otići u posjete barem s vremena na vrijeme, na primjer za praznike ili duge vikende. Osim toga, dobro je i partnera ili partnericu pozvati da vas posjeti u mjestu vašeg studiranja – ovako će dobiti dojam o tome gdje ste i šta radite pa će sve skupa postati manje misteriozno, a više će se odraziti na međusobnom povjerenju.

Pazite na detalje

Sitnice čine život zanimljivim pa ih probajte podijeliti sa svojim ljubavnim partnerom. Pričajte o čudnom profesoru hemije, smiješnom kolegi s predavanja i sličnom. Ovo se može činiti smiješnim i bezveznim, ali upravo su ove sitnice način da se održi komunikacija i da ostanete zajedno.

Evo još nekoliko prijedloga za romantična iznenađenja kada ste fizički odvojeni sa svojom ljubavi:

  • Pošaljite cvijet ili buket poštom.
  • Pošaljite paketić poštom – neka unutra budu sitnice koje vaš ljubavni partner voli.
  • Snimite smiješan video ili zvučni snimak i pošaljite joj/mu ga.
  • Upustite se u dugi telefonski razgovor – neka to bude u vrijeme kada vam niko neće smetati.
  • Isplanirajte i napravite iznenadnu posjetu – dakle, da vaš partner za njega ne zna unaprijed.