Fotografije studentice u polju obišle svijet: Odala počast roditeljima koji su joj omogućili školovanje

Svaki dan nakon predavanja vraćala se kući pomagati roditeljima, a osim rada u polju, morala je naći i dva dodatna posla.


67f56 JeniiiFIN
Foto: screenshot via Instagram@branden.shoots

Jedan američki fotograf objavio je dirljivu fotografiju mlade Meksikanke s roditeljima u polju. Ovo ne bi bila neobična scena da djevojka u polju nije odjevena kao za promociju: u svečanoj je halji s kapicom na glavi. Da slika govori hiljadu riječi znamo svi, a ova je objava samo dobar primjer koliko je to istina.

Kako piše Index, ova je meksička porodica uložila sve što je imala u obrazovanje svoje kćeri Jennifer, jer njihovim dolaskom u SAD nisu uspjeli ostvariti vlastiti “američki san” i sami se fakultetski obrazovati. Svojim su trudom, ali i iznimno dobrim načinom odgoja, uspjeli svojoj kćeri usaditi svijest o važnosti obrazovanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Svaki dan nakon predavanja pomagala roditeljima i radila dva dodatna posla…

Njeni se roditelji bave poljoprivredom, u čemu im je Jennifer pomagala od malih nogu. Kako nisu imali dovoljno finansijskih sredstava da bi joj priuštili stanovanje u studentskom domu, Jennifer se svaki dan s fakulteta vraćala kući, ali opet na polje kako bi pomagala svojim roditeljima, prenosi Moj Faks.

S obzirom na visoke troškove visokog obrazovanja u SAD-u to nije bilo dovoljno, stoga je mlada djevojka uz sve to još morala i raditi dva posla. Zbog svih obaveza i poslova, često je spavala svega tri sata u danu kako bi sve stigla.

Mnogo sam puta samo htjela odustati, ali moji roditelji i njihovi savjeti bili su razlog zbog kojeg sam nastavljala dalje, kazala je mlada djevojka.

Na kraju, njena priča ipak ima sretan kraj jer se sav trud, na koncu, i isplatio. Zbog toga je odličila na ovaj način odati počast svojim roditeljima, njihovom trudu i marljivosti.