Profesor Balić posvetio je muzički spot svojoj supruzi, također profesorici na Medicinskom fakultetu.

Prof. dr. sci Adem Balić, poznat je kao uspješni tuzlanski ginekolog, sa specijalizacijom iz oblasti ginekologije i akušerstva i subspecijalizacijom fetalne medicine te kao redovni profesor ginekologije i akušerstva na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Nakon dugogodišnjeg rekreativnog bavljenja tenisom, poznati tuzlanski doktor Adem Balić na nagovor stručnjaka iz oblasti ovog sporta odlučio je ući i u svijet trčanja.

Tako je 2017. godine, u 59. godini je postao i Ironman. Isplivati 1.900 metara na moru, potom sjesti na bicikl i voziti 90 kilometara te istrčati polumaraton u dužini od 21,1 kilometar mnogima se čini kao nemoguća misija, ali ne i, u to vrijeme, 59-godišnjem Ademu Baliću koji s ponosom ostvario titule najstarijeg tuzlanskog maratonca i Ironmana.

Međutim, svestranost prof.dr. Balića pokazuje i njegov umjetnički duh i talenat za muziku.

Prof. Dr. Adem Balić pjesmom „Mojoj ženi“ počeo je svoju muzičku karijeru, pa je tako 2016. objavio spot za ovu numeru u njenoj radijskoj verziji od tri minute.

Dr. Balić 2. aprila ove godine premijerno objavljuje video spot za kompletnu verziju instrumentala „Mojoj ženi“, koji je povodom 30. godišnjice braka posvetio životnoj saputnici Devleti Balić.

Prof. Dr. Sci. Devleta Balić i sama je priznata i poznata u polju ginekologije i medicine uopšte, a hronološki historijat, razvoj i uspjeh porodice Balić, može se vidjeti kroz ovaj petominutni video uradak. Video je radio Jasmin Jatić, i kako kaže, pored brojnih animacija i restauracije starih fotografija u videu se može vidjeti i svojevrsna kompilacija prethodna dva spota koje je radio za dr. Balića.

Prof. dr. sci Devleta Balić također je specijalista ginekologije i akušerstva i profesorica na Medicinskom fakultetu na Univerzitetu u Tuzli.