Lejla Bašić, studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla: Moja inspiracija je kada vidim da sam danas pametnija nego jučer

Lejla Bašić, studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla pričala je o tome kako je odlučila studirati baš ovu nauku i zašto smatra da su žene potrebne nauci.


lejla basic

Lejla Bašić, studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla, i predsjednica udruženja mladih žena Girl THing pričala je o tome kako je odlučila studirati baš ovu nauku, zašto smatra da su žene potrebne nauci i koliko je važno biti dio zajednice koja daje prostor za napredak mladim ženama.

U nastavku poslušajte Lejlinu poruku srednjoškolkama koje se žele baviti naukom koja je objavljena na FB stranici Klub mladih Tignum: , a povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci.

 – Svijetu treba nauka, a nauka treba žene. Smatram da su žene svestranije i time imaju mogućnost sagledati problem iz više uglova. Mnoge naučnice su inspiracija jer niti jednoj nije bilo lako, a sve su uspjele u onome što su zamislile, poručuje Lejla Bašić i dodaje:

 – Moja inspiracija je samo napredak, to jeste kada vidim da sam danas pametnija nego jučer.

Pogledajte video:

S naukom raSTEM – Lejla Bašić

🔍 Donosimo vam još jedan primjer mlade žene koja je pronašla ljubav u nauci.💻 Lejla Bašić, studentica Fakultet elektrotehnike Tuzla, i predsjednica udruženja mladih žena Girl THing podijelila je sa nama kako je odlučila studirati baš ovu nauku, zašto smatra da su žene potrebne nauci i koliko je važno biti dio zajednice koja daje prostor za napredak mladim ženama.📣 U nastavku poslušajte Lejlinu poruku srednjoškolkama koje se žele baviti naukom:

Posted by Klub mladih Tignum on Friday, 12 February 2021