Lejla Bašić, studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla: Moja inspiracija je kada vidim da sam danas pametnija nego jučer

Lejla Bašić, studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla pričala je o tome kako je odlučila studirati baš ovu nauku i zašto smatra da su žene potrebne nauci.


Lejla Bašić, studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla, i predsjednica udruženja mladih žena Girl THing pričala je o tome kako je odlučila studirati baš ovu nauku, zašto smatra da su žene potrebne nauci i koliko je važno biti dio zajednice koja daje prostor za napredak mladim ženama.

Advertisements

U nastavku poslušajte Lejlinu poruku srednjoškolkama koje se žele baviti naukom koja je objavljena na FB stranici Klub mladih Tignum: , a povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci.

Advertisements

 – Svijetu treba nauka, a nauka treba žene. Smatram da su žene svestranije i time imaju mogućnost sagledati problem iz više uglova. Mnoge naučnice su inspiracija jer niti jednoj nije bilo lako, a sve su uspjele u onome što su zamislile, poručuje Lejla Bašić i dodaje:

 – Moja inspiracija je samo napredak, to jeste kada vidim da sam danas pametnija nego jučer.

Pogledajte video:

https://www.facebook.com/klubmladihtignum/videos/3107736592661975

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!