Edina Sejdin, studentica iz Tuzle: Žene su spoj empatije, pameti, razumijevanja…

Poslušajte na koji način Edina doprinosi nauci kroz razne projekte, te njenu poruku mladim ženama naučnicama.


Edina Sejdin, studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, članica upravnog odbora Medicus – Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli, te koordinatorica Internacionalnog kongresa studenata biomedicine TBW – Tuzla Brain Week, pričala je o tome koliki potencijal vidi u ženama i kako smatra da su one izuzetno predane nauci.

Advertisements

Edina je studentica završne godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Od prve godine studija je članica Studentskog vijeća MEDICUS koje djeluje u okviru Medicinskog fakulteta UNTZ.

SV MEDICUS provodi mnogobrojne projekte, a između ostalog radi na edukaciji građana kroz razne projekte. Neke od tih edukacija koje su provedene u okviru sekcija SV MEDICUS-a tiču se prevencije kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti, smanjenja stigme prema mentalnim bolesnicima itd.

Internacionalni Kongres studenata (BIO)medicine: Osmi Tuzla Brain Week od 29.-31. marta

Ove godine, Edina Sejdin je koordinatorica Internacionalnog kongresa studenata biomedicine TBW – Tuzla Brain Week koji je podržan od strane neuroznanstvenih društava.

Advertisements

 – To je kongres koji potiče mlade ljude da rade na svojim sposobnostima, na svim dostignućima koja mogu da ostvare, potiče pisanje naučno-istraživačkih radova u tom periodu dok su mladi ljudi još uvijek studenti. Ove godine moj tim, zajedno sa mnom, radio je na istraživanju koliko je pandemija COVID-19 ostavila trag na naše mentalno zdravlje, koliko je narušila naše mentalno zdravlje, šta možemo uraditi da isto i zaštitimo, kazala je Edina Sejdin.

Većinu organizacionog odbora ovog projekta čine pripadnice ženskog spola.

 – Žene su jednostavno spoj empatije, pameti, razumijevanja, jednog posebnog aspekta gledanja na sve stvari te kao takve definitivno mogu ostvariti puno toga, rekla je Edina Sejdin.

U nastavku poslušajte na koji način Edina doprinosi nauci kroz razne projekte, te njenu poruku mladim naučnicama:

S naukom raSTEM – Edina Sejdin

🩺 Ponovo vam donosimo priču uspješne mlade žene koja je krenula putem nauke.👩‍⚕️ Edina Sejdin, studentica Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, članica upravnog odbora Medicus – Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli, te koordinatorica Internacionalnog kongresa studenata biomedicine TBW – Tuzla Brain Week, podijelila je sa nama koliki potencijal vidi u ženama i kako smatra da su one izuzetno predane nauci. 📣 U nastavku poslušajte kako ona doprinosi nauci kroz razne projekte, te njenu poruku mladim naučnicama.

Posted by Klub mladih Tignum on Sunday, 14 February 2021