Lamija Srkalović: Zašto upisati Mašinski fakultet UNSA?

Lamija govori o tome zašto upisati Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kako vidi sebe u budućnosti, šta je za nju HUB i još mnogo toga.


lamija

Želimo da upoznate veselu i razdraganu inženjerku Lamiju Srkalović. Lamija govori o tome zašto upisati Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kako vidi sebe u budućnosti, šta je za nju HUB i još mnogo toga.

 – Tačno se sjećam internog monologa kada sam prvi put ušla na Mašinski fakultet: ‘Ovo nije samo novo poglavlje, ovo je knjiga sasvim novog žanra… Hajd’ sad opušteno, nemoj, svega ti, potući kad budeš išla uz stepenice.’

Lamija želi biti najbolja verzija sebe, kako karakterno tako i u struci.

– Drugima savjetujem prije nego upišu Mašinski fakultet, da prihvate univerzalnu istinu: nemoguće je ostvariti rast i napredak bez truda, rada, konfuzije i bola. Međutim, svi teški trenuci koji prate jednog studenta su kompenzirani cjelokupnom atmosferom na našem fakultetu. Neki kažu da je MEF Država, meni je postala familija.Muškarac, žena, vanzemaljac – sasvim nebitno. Da, mašinstvo je pristupačno za žene jednako kao i za muškarce ukoliko odluče same sebe osloboditi društvene stigmatizacije. Neke granice postavljamo sami sebi a druge su nametnute. Treba razmisliti ko zapravo nameće te druge ‘granice’. Nije teško demantovati stav osobe koja svoja mišljenja, bez argumenata svrstava u rubriku činjenica.

Lamija je govorila i o tome kako se osjeća u HUB-u i zbog čega je dio HUB porodice.

 – U HUB-u se osjećam kao kod kuće. Svi prisutni ispunjavaju zajednički zadatak i nikada ne zaborave biti obzirni, pristojni i uljudni.”

Inače, Lamija nam je za HUB rekla da uskoro na određeno vrijeme prestaje koristiti smartphone (jer želi da se odmori od društvenih mreža).

Predstavljamo Homework Hub – multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje

Lamiji želimo puno sreće i upsjeha u studiranju, kao i karijeri koja je čeka poslije, a sigurni smo da će biti izuzetno uspješna u svom poslu., poručuju iz HUB-a.

HUB mašinci IV dio:Želimo da upoznate veselu i razdraganu inženjerku Lamiju Srkalović. Postavili smo joj nekoliko…

Posted by Hub Homework on Thursday, 14 January 2021