Istraživanja su pokazala da konzumacija doručka s višim postotkom proteina duže zasićuje organizam, daje energiju za obavljanje različirih aktivnosti, ali i smanjuje šansu od prejedanja u ostatku dana, tako da predstavlja idealan doručak za studente.
Grčki jogurt jedan je od izvrsnih izvora proteina – u 100 grama nalazi se oko 15 grama bjelančevina. Riječ je o namirnici koji se može kombinirati na različite načine. Štoviše, kada se iskombinira s jajima, od nje se mogu napraviti i ukusne proteinske palačinke koje su vrlo mekane i lagane, piše zadovoljna.hr.
Sastojci za proteinske palačinke:
- 2 veća jaja
- 150 grama grčkog jogurta
- 100 grama brašna
- 4 kašike mlijeka
- 1 čajna kašičica sode bikarbone
Priprema
1. Istucite jaja pa ih pomiješajte s jogurtom i mlijekom.
2. U drugoj posudi pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
3. Ulijte mješavinu jaja i jogurta u brašno i miješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu.
4. Odvojite po nekoliko kašika smjese pa ih stavite na zagrijanu tavu (s masnoćom ili bez nje) u oblik manjeg kruga.
5. Svaku palačinku pecite oko dvije minute sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
6. Poslužite samostalno ili s voćem po želji.