Kviz Potjera: Da li vi znate odgovor na pitanje koje je lovac pogriješio?

22-godišnja Zagrepčanka i studentica sociologije na Filozofskom fakultetu, Iva je tokom svoje minute osvojila 14 tisuća kuna, a isti je iznos obranila i u potjeri s lovcem Deanom Kotigom. 


0f8ce8804f4cb46d2156
Foto: HRT

U jednom od izdanja kviza ‘Potjera’ sudjelovali su Natko, Iva, Nedžad i Goran. Emisiju je otvorio 26-godišnji Natko koji na FER-u radi kao istraživač. Odabrao je višu ponudu i bez prevelikih poteškoća osvojio 84 hiljade kuna.

Sljedeća je na redu bila Iva, 22-godišnja Zagrepčanka i studentica sociologije na Filozofskom fakultetu. Iva je tokom svoje minute osvojila 14 hiljada kuna, a isti je iznos obranila i u potjeri s lovcem Deanom Kotigom.

Nakon Ive pred Kotigu je stao i penzionisani Nedžad iz Pule koji je baš kao i Iva obranio svoj rezultat iz prve igre i ekipi donio 14 hiljada kuna. Tokom njegove potjere lovac Kotiga zapeo na pitanju iz geografije, piše večernji.hr.

 – Sveukupno pet američkih saveznih država ima obalu… glasilo je pitanje, a među ponuđenim odgovorima bili su: A: na Atlantskom oceanu, B: na Tihom oceanu i C: na Velikim jezerima. Takmičar je ponudio odgovor na Velikim jezerima što je bilo netačno, dok je Kotiga rekao da je riječ o Atlantskom oceanu što je također bio netačan odgovor.

Prebrzo sam odgovorio. Zaboravio sam Aljasku i Havaje. Računao sam da će biti ili Atlanski ili Tihi, izbrojao sam 3 na Tihom i odgovorio Atlanski, pojasnio je Kotiga.

Zadnji je pred Deana stao Goran, 39-godišnji magistar farmacije koji je u Potjeri bio zadnji put prije osam godina. Otkrio je da mu je tada lovac bio pokojni Mirko Miočić, a u povratničkoj emisiji svojoj je ekipi donio 21 hiljadu kuna.

U završnoj potjeri igrali su za 133 hiljade kuna, a igrali su sa 17 koraka prednosti. Lovac ih ovog puta nije uspio stići pa je ekipa kući otišla s 133 hiljade kuna.

Zaslužili ste, uživajte i svaka vam čast, čestitao je Kotiga na kraju takmičarima.