Krzno na skriptama: Kako izgleda učenje kada imaš kućnog ljubimca

Učenje za vrijeme ispitnih rokova mahom postaje zanimljivije (da ne kažemo slađe) kada imamo kućnog ljubimca. Zašto? Odgovor se krije na skriptama i knjigama koje su prekrivene krznom naših najdražih životinja jer one nas jako vole 'ometati' u učenju. I to nam apsolutno ne smeta.


Naši kućni ljubimci jako nam se vole uvaliti u krilo ili na hrpu papira ispred nas dok učimo za ispite. U tome ne vidimo ništa loše jer je zapravo preslatko i uživamo u pogledu (budimo realni, draže nam je maziti mačku koja spava na skripti nego čitati, primjerice, Rimsko pravo) pa ih odmah slikamo i šaljemo kolegama uz popratni klasik “pas mi je pojeo zadaću”, prenosi mojfaks.com.

Advertisements

Maziti ili maknuti?

Studentica Ekonomskog fakulteta rado uči sa svojom micom Krezumicom. Kaže da njena ljubimica uvijek za vrijeme rokova radi istu radnju – leži po skriptama. Još uvijek je u nedoumici smeta li joj to ili joj je slatko pa ju gleda i dvoumi se što da napravi. Treba li ju maziti ili maknuti.

Taman se zalaufam, ona došeta odnekud izvana, prvo pregleda što radim pa se popne na stol. Onda napada olovke, tehničke i markere i kad joj dosadi samo se ispruži i legne preko svega. Žao mi ju dizati, pa si mislim, ‘a idem malo gledati tv, kaže nam studentica.

Naša studentica u Danskoj trenutno uči danski jezik u jednoj gimnaziji. Njen tromjesečni psić Dova koji je odnedavno punopravni član njene porodice, svaki put se fino smjesti na krevet gdje ona najčešće uči.

Budući da Dova ne poštuje privatni prostor i mora biti u centru pažnje, često završi ležeći na knjigama i skriptama ili se pokušava ‘utrpati’ u krilo dok čitam. Naravno, to mi ne olakšava učenje, ali je simpatično i slatko i ne mogu se naljutiti na nju, komentirala je studentica.

Studentica Fakulteta elektrotehnike  kazala nam je kako njena mačka s njom uči formule. Nadamo se da je mica nešto i naučila u slučaju da bude neki kvar s električnim instalacijama u stanu.

Advertisements

Cicana se uvijek zalijepi za mene dok učim pa joj skripte i papiri s formulama postanu novi krevet. Meni to naravno ne smeta nego uživam. Nadam se da je nešto od formula i zapamtila!, rekla nam je studentica.

Samojed Medo rado uči sa svojom gazdaricom, inače studenticom Fakulteta političkih nauka. On svoju slatku njuškicu rado “zabada” u skripte jer mora biti aktivno uključen u proces učenja!

Medo mora biti uključen u taj proces aktivno – dok ja čitam gradivo, on mi daje šape ili ih barem položi na skriptu. Većina skripti ima njegove otiske, ali moram priznati da mi to uopće ne smeta, kao ni njegovo ometanje. Učenju daje neku čar i neodoljivo je sladak u toj maznoj i ‘zločestoj’ fazi. I vjerovali ili ne, njemu prije dojadi učenje nego meni!, prokomentirala je studentica.

Studentica Filozofskog fakulteta ima svoju micu Seven. Kako nam kaže, ona joj redovito sjedne na laptop dok uči pa studentica to tumači kao da joj je rekla “za danas ti je dosta učenja”.

Nadamo se da je ovaj članak nekome popravio dan pa ako ste u mogućnosti – svakako pomazite svog ljubimca!

(STUDOMAT.ba)