Krađa u studentskom domu: Dok su studenti spavali lopovi im odnijeli novac i zvučnik

U četvrtak oko 3:30 ujutro dok su spavali otvorenih vrata tri nepoznate osobe su im ušle u sobu i ukrale zvučnike, novac i parfem.


Foto: Envato

Dvojicu studenata u Studentskom domu Stjepan Radić neugodno je iznenadila prilično drska pljačka. U četvrtak oko 3:30 ujutro dok su spavali otvorenih vrata tri nepoznate osobe su im ušle u sobu i ukrale zvučnike, novac i parfem, piše srednja.hr.

Advertisements

Dvojica studenata opljačkana su u Studentskom domu Stjepan Radić dok su spavala u sobi otvorenih vrata. Jedan od opljačanih studenata, koji je htio ostati anoniman, nam je ispričao kako se pljačka dogodila.

– Cimer i ja smo zaspali i slučajno ostavili vrata otvorena, inače ih stvarno svaku večer zatvorimo. Probudio sam se u jednom trenutku i vidio tri osobe u sobi i jednu kako krade cimerov zvučnik. Viknuo sam i počeo ih loviti, ali nisam ih uspio uhvatiti jer sam još uvijek bio u polusnu i bos, ispričao je nesretni student.

Sve se odigralo u 3. paviljonu, a opljačkani student lopove nije uspio vidjeti u mraku, dok je njegov cimer i dalje spavao. Studentima je ukradeno oko 20KM iz novčanika, zvučnik vrijedan oko 150KM i parfem.

Advertisements

Sve su prijavili zaštitarima koji su potom kontaktirali policiju.

– Obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zaprimili dojavu o događaju koji navodite, a temeljem koje se provode izvidi, međutim kako je postupanje tijekom izvida tajno sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, nismo u mogućnosti iznositi više detalja, priopćili su iz policije.

U Facebook grupi u kojoj su studenti upozorili svoje kolege da zatvaraju vrata povela se rasprava o tome treba li zaključavati sve ulaze u dom.

– Niko ne misli da će se nešto ovakvo dogoditi. Zaštitari su sam sinoć rekli da oni šetaju navečer i zatvaraju vrata u paviljonima, rekao je student.