“Korona Lisa”: Studentica slika poznata umjetnička djela u duhu pandemije

Talentirana umjetnica Chloe Selvin "obukla" je Mona Lisu u zaštitnu opremu.


studentica slike

Medicinska sestra pripravnica koja reinterpretira umjetnička remek-djela kako bi ispričala priču o pandemiji naslikala je “Koronu Lisu” kako bi prikupila novac u dobrotvorne svrhe.

Talentirana umjetnica Chloe Selvin “obukla” je Mona Lisu u zaštitnu opremu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ova 21-godišnjakinja, koja je student treće godine Odsjeka zdravstevnih studija na Univerzitetskom koledžu u Dablinu, prodaje sliku na aukciji kako bi prikupila sredstva za irsku dječju bolnicu LauraLynn.

Inspiraciju je crpila iz svojih iskustava tokom nedavnog rada na odjeljenje hitne pomoći za djecu.

Zaštitna oprema (maske, odijela) je postala normalna za nas i nosili smo je iz dana u dan i to je nešto što je inspirisalo Korona Lisu, rekla je.

Pretpostavljam da slika sada zauzima posebno mjesto za mene zbog toga odakle je došla i pokazuje kroz šta sam ja i drugi zdravstveni radnici prolazili tokom pandemije., dalje je rekla.

Također je kreirala Devojku sa hirurškom maskom u znak pažnje na Devojku sa bisernom minđušom Johanesa Vermera.

mona lisa

Time je prikupljeno 400 eura za dobrotvornu organizaciju “Feed the Heroes”, koja je dostavljala hranu bolničkim radnicima i radnicima hitne pomoći tokom vrhunca pandemije.

Studentica Slevin je rekla da je naučila mnogo o palijativnoj njezi koja se nudi djeci u bolnici LauraLynn tokom svog kursa, uključujući umjetničku terapiju, i želi podržati njen rad.

“Oni su tako važna dobrotvorna organizacija i posao koji rade za ove porodice je nevjerovatan, tako da zaista želim da ovo stavim tamo za njih”, rekla je ona.