Konkurs za prijem članova/ica u Organizacioni odbor “Let's Do It Tuzla” 2019

Udruženje građana "Multi" Tuzla poziva sve zainteresovane volontere/ke da budu dio Organizacionog odbora projekta "Let's Do It Tuzla", a koji obuhvata organizaciju i implementaciju dvije velike akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" i "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan", kao i program ekoloških edukacija "Mala škola ekologije", na području Grada Tuzla.


letsdoit

Budući/e volonteri/ke bit će angažovani na pripremama i implementaciji projektnih aktivnosti u Gradu Tuzla u trajanju od 10 mjeseci (mart – decembar 2019. godine), a njihov rad podrazumijevat će:

  • Aktivnu pripremu akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća;
  • Učešće i koordinaciju akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća – NA TERENU;
  • Održavanje prezentacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Gradu Tuzla (PE “MŠE”);
  • Promociju projekta kroz učestvovanje u “Let's Do It ” performansima (info pultovi, Family Day itd.);
  • Učešće na radnim sastancima i svim drugim aktivnostima u okviru “Let's Do It Tuzla” projekta.

Tokom angažmana, pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama, kao i učešće u pilot akcijama.

Prijaviti se mogu svi koji imaju boravište na području Grada Tuzla ili u neposrednoj blizini, s obzirom na potrebu stalnog angažmana u dnevnim aktivnostima projekta, ali i prisustva na sedmičnim sastancima koji se, najčešće, održavaju vikendom. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. Kandidati moraju biti stariji od 16. godina. Angažman je u potpunosti na volonterskoj osnovi.

UG “Multi” Tuzla podatke navedene u ovom obrascu koristiti će isključivo u svrhu odabira novih članova/ica OO Let's Do It Tuzla 2019. i u druge svrhe se neće koristiti. Nepotpune te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje. Broj mjesta u Organizacionom odboru je ograničen. Sva polja su obavezna (*).

Više informacija možete dobiti putem e-maila: tuzla@letsdoit.ba ili Facebook stranice www.facebook.com/letsdoit.tuzla svaki radni dan od 09h do 16h.

Poziv ostaje otvoren od 01.02.2019. godine do 20.02.2019. godine u 23:59h. O rezultatima konkursa bit će obaviješteni samo kandidati/kandidatkinje čije su aplikacije prihvaćene. Kandidati/kinje čije aplikacije nisu prihvaćene, a zadovoljavaju bodovni minimum za članstvo u OO LDI Tuzla, će automatski biti uvršteni u listu potencijalnih dopunskih članova/ica (konkurs za dopunske članove/ice bit će raspisan sredinom godine). Kandidati/kinje se obavještavaju putem e-maila navedenog u aplikaciji za članstvo.