Konferencija “Žene u novinarstvu i novinarska solidarnost”

Još jedna konferencija u najavi za 12.03.2019. godine, u Sarajevu, koja se tiče novinarske solidarnosti.


journalist

Pozivamo vas na konferenciju o temi “Žene u novinarstvu i novinarska solidarnost”, koju organizuje grupa građanki sa Ornelom Čolić kao projekt menadžericom u okviru IMEP projekta. Konferencija će se održati 12. marta 2019., u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu (Gazi Husrev-begova 46) sa početkom u 10:00 časova.

Koliko puta ste čuli, vidjeli i pročitali o napadima na novinarke? Više od polovine verbalnih, fizičkih i sudskih tužbi se odnosi na novinarke i žene u novinarstvu. Kako i koliko podrške imaju i da li su podržane od strane kolega, Udruženja BHN i javnosti? Zašto baš žene budu u tolikoj mjeri izložene napadima, uvredama i tužbama? Koji su uzroci takvim napadima i kako to utječe na njihovu profesionalnost i rad uopšte? Šta odgovorni rade da bi se takva praksa spriječila? Slušat ćemo i pitati novinarke, žene u novinarstvu, Udruženja, “napadače” i govoriti o tome, aktualizirati probleme žena u novinarstvu putem okruglih stolova i klipova koji će javnost podsjetiti na težinu zadataka koje žene u novinarstvu obavljaju i pod kojim uslovima, pritiscima, prijetnjama to one rade.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Potrebno je da potvrdite svoje sudjelovanje najkasnije do 11.03.2019. godine na email: ena.colpa@gmail.com ili na ornelacolic@yahoo.com.

Snimit ćemo mini intervjue sa ženama, novinarkama, koje su doživjele te napade, emitovat ćemo ih kao vijesti i skrenuti pažnju na sve vidove ugrožavanja njihovih sloboda, te da li su dobile podršku novinarske zajednice baš kao i javnosti.

Ukoliko ste zainteresovani, agendu konferencije možete pronaći ovdje: Agenda konferencije “Žene u novinarstvu i novinarska solidarnost”.

 

(STUDOMAT.ba)