Konferencija “Poveži se” na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije i Delegacija EU u Bosni i Hercegovini su pokrenuli projekt E4U- Outreach to Undergraduate Students u kojem sudjeluje 14 javnih fakulteta iz Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o reformskim procesima sa posebnim naglaskom na socio-ekonomske reforme i njihov značaj za poboljšanje života građana.


Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu uzeo je učešće u ovom projektu i, zajedno sa kolegicama i kolegama sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, čini ljubičasti takmičarski tim. Svi timovi su dobili zadatak da osmisle i realiziraju projekt promocije reformi u oblasti visokog obrazovanja.

Advertisements

Kampanja nosi naziv “Poveži se”, a cilj je povezati institucije visokog obrazovanja, vlasti, nevladinog sektora i poslodavce u svrhu ostvarivanje bolje saradnje u korist studenata.

Advertisements

Kako je saopšteno iz UNSA, pored promotivnog videa i billboard-oglašavanja, predviđeno je održavanje istoimene konferencije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 10. februara 2017. godine od 08:30 do 13:00 sati.

(STUDOMAT.ba)