Ko su najbolji studenti na Univerzitetu u Sarajevu u 2020. godini?

Ko su studenti sa najvećim prosjekom na Univerzitetu u Sarajevu u 2020. godini?


rektor studenti unsa

U sarajevskom Domu mladih je upriličena 16. svečana promocija 5.088 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu (UNSA), najvećeg i najstarijeg univerziteta u Bosni i Hercegovini.

U okviru svečanosti predstavljeno je i 200 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu i to dobitnika zlatne značke, srebrne značke i Povelje Univerziteta u Sarajevu, prenosi Klix.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija u 2020. godini s prosjekom 10,00 su Tarik Čorbo s Mašinskog fakulteta i Adisa Bolić s Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolji student drugog ciklusa studija u 2020. godini s prosjekom 9,95 je Demir Papić s Prirodno-matematičkog fakulteta.

Na svečanosti se obratio najbolji student drugog ciklusa studija u 2020. godini Demir Papić s Prirodno-matematičkog fakulteta koji je naglasio da je ovaj dan poseban za UNSA, obrazovanje, društvenu zajednicu i roditelje studenata.

 – Izlazi sjajna generacija mladih koja završava jedan period života i prelazi u drugi gdje će znanje koristiti za dobrobit države i dalje se usavršavati i prenositi znanja budućim generacijama. Priča moje generacije je u nastajanju i tek treba biti ispričana, istaknuo je Papić.