Kako spremiti ispit za 2-3 dana?

Kampanjsko učenje (učenje velike količine gradiva u kratkom vremenskom razdoblju) ne donosi jednako dobre rezultate kao redovito učenje. Međutim, veliki broj studenata priprema ispit u “zadnji čas”. Evo njihovih savjeta.


Kampanjsko učenje je vrlo rasprostranjeno kod studenata i s pravom se može reći kako je jako mali broj studenata koji ispite pripremaju na vrijeme. Ako ste među njima donosimo vam nekoliko savjeta samih studenata kako se spremiti za ispit u “minut do 12”, prenosi x-ica.com.

– Ako si već dočekao zadnja 2-3 dana za pripremu ispita onda ti ne preostaje ništa drugo nego sjedni, uči, uči i uči. Opet sve ovisi od težine ispita, ali budi siguran da ti znanje neće pasti s neba.

– Pročitaj malo s početka, malo s kraja, čisto da imaš neku predstavu o čemu se radi. Ako ispit nije težak, uz malo sreće možda ga i položiš, pogotovo ako ne očekuješ neku veću ocjenu. U svakom slučaju izađi na ispit pa što bude, bude.

– Ispit ne možeš spremiti za 2-3 dana, a da budeš koliko – toliko siguran u svoje znanje, ima nekoliko stvari koje ti mogu uvećati ionako minimalne šanse za prolaz:
1. Raspitaj se kod prethodnih generacija kako se polazi kod tog profesora, postoje li neka pitanja koja su česta, itd.
2. Pokušaj iz knjige izvući najvažnije dijelove i pročitaj ih nekoliko puta.
3. Pouzdaj se u sreću, trebat će ti.

– Sljedeći put kreni malo ranije učiti i sve će biti puno lakše (znam da ovo većina ljudi kaže sebi, ali skoro nikada nije tako).

– Preko šalabahtera. Jedino to možeš napisati za tako kratko vrijeme. Najbolje je ne dovoditi sebe u ovu situaciju i učiti na vrijeme, ali ako ti je baš gusto, moraš se snalaziti kako znaš i umiješ.“Word u šake” i udri Arial (čitki font), velicina 7-8pt, i kucaj. Preko šalabahtera ćeš čak nešto i naučiti.

– Bubica je dobro rješenje ali ako odgovaraš pismeno i ako se profesor ne šeta po učionici. Curama je najbolje zbog kose. Ali ako te uhvate s bubicom pozdravi se od studiranja.

Bez obzira na gore navedene savjete, prepisivanje ne podržavamo jer je veliki rizik. Ukoliko vas uhvate, vjerujte kod tog profesora nećete skoro položiti. Pokušajte u kratkom vremenu naučiti ono najbitnije, pa ako vas sreća pomiluje položit ćete, a ako i padnete nije sve tako crno. Pad na ispitu bit će vam dobra pouka da drugi put počnite učiti na vrijeme.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X