Kako spremiti ispit za 2-3 dana?

Kampanjsko učenje (učenje velike količine gradiva u kratkom vremenskom razdoblju) ne donosi jednako dobre rezultate kao redovito učenje. Međutim, veliki broj studenata priprema ispit u “zadnji čas”. Evo njihovih savjeta.


studying 951818 1920

Kampanjsko učenje je vrlo rasprostranjeno kod studenata i s pravom se može reći kako je jako mali broj studenata koji ispite pripremaju na vrijeme. Ako ste među njima donosimo vam nekoliko savjeta samih studenata kako se spremiti za ispit u “minut do 12”, prenosi x-ica.com.

– Ako si već dočekao zadnja 2-3 dana za pripremu ispita onda ti ne preostaje ništa drugo nego sjedni, uči, uči i uči. Opet sve ovisi od težine ispita, ali budi siguran da ti znanje neće pasti s neba.

– Pročitaj malo s početka, malo s kraja, čisto da imaš neku predstavu o čemu se radi. Ako ispit nije težak, uz malo sreće možda ga i položiš, pogotovo ako ne očekuješ neku veću ocjenu. U svakom slučaju izađi na ispit pa što bude, bude.

– Ispit ne možeš spremiti za 2-3 dana, a da budeš koliko – toliko siguran u svoje znanje, ima nekoliko stvari koje ti mogu uvećati ionako minimalne šanse za prolaz:
1. Raspitaj se kod prethodnih generacija kako se polazi kod tog profesora, postoje li neka pitanja koja su česta, itd.
2. Pokušaj iz knjige izvući najvažnije dijelove i pročitaj ih nekoliko puta.
3. Pouzdaj se u sreću, trebat će ti.

– Sljedeći put kreni malo ranije učiti i sve će biti puno lakše (znam da ovo većina ljudi kaže sebi, ali skoro nikada nije tako).

– Preko šalabahtera. Jedino to možeš napisati za tako kratko vrijeme. Najbolje je ne dovoditi sebe u ovu situaciju i učiti na vrijeme, ali ako ti je baš gusto, moraš se snalaziti kako znaš i umiješ.“Word u šake” i udri Arial (čitki font), velicina 7-8pt, i kucaj. Preko šalabahtera ćeš čak nešto i naučiti.

– Bubica je dobro rješenje ali ako odgovaraš pismeno i ako se profesor ne šeta po učionici. Curama je najbolje zbog kose. Ali ako te uhvate s bubicom pozdravi se od studiranja.

Bez obzira na gore navedene savjete, prepisivanje ne podržavamo jer je veliki rizik. Ukoliko vas uhvate, vjerujte kod tog profesora nećete skoro položiti. Pokušajte u kratkom vremenu naučiti ono najbitnije, pa ako vas sreća pomiluje položit ćete, a ako i padnete nije sve tako crno. Pad na ispitu bit će vam dobra pouka da drugi put počnite učiti na vrijeme.

(STUDOMAT.ba)